Uppsala 86ers sparkar huvudtränaren Tom Cudney

Från Uppsala 86ers

Tom Cudney
Tom Cudney

Uppsala 86ers kanadensiske coach Tom Cudney har åkt hem till Kanada och ansvaret för herrarna som har Superseriepremiär om bara drygt en vecka blir Moe Kadkhodai och Henrik Green.

Moe kliver in som headcoach och Henrik Green som assisterande HC.

Det oväntade beslutet togs under måndagskvällen då Tom Cudney tackade nej till att fokusera på lagets offense som Offensiv koordinator och släppa den mer administrativa HC-rollen.

– Tom fick uppgifter som headcoach som han inte riktigt förväntat sig och det märktes att han trivdes bäst med det som vi tog hit honom för – nämligen att få till ett slagkraftigt offensivt spel, säger Martin Söderberg klubbens ordförande.

– Men han blev ordentligt besviken över att inte få axla HC-rollen längre och valde därför att åka hem. Tråkigt tycker vi naturligtvis som hoppats mycket på att få nyttja hans långa erfarenhet som spelare och coach.

Lösningen att ha duon Moe och Henrik tror vi blir den bästa lösningen att gå vidare med även om det blev väldigt plötsligt.

Moe Kadkhodai & Henrik Green
Moe Kadkhodai & Henrik Green

Moe Kadkhodai är 29 år och har coachat defense i Uppsala i två år. Han kom till Uppsala efter att framgångsrikt ha coachat Arlandas U-19 som headcoach.

Henrik Green är 42 år och har varit spelare D-linecoach till förra förra säsongen då han avslutade sin långa spelarkarriär med att leda Sveriges D-line som spelare i landskampen mot Finland.

Uppsala 86ers spelar sin första match i årets Superserie borta mot Limhamn den 16 april. Hemmapremiären är den 29 april mot STU Northside Bulls på Studenternas.