Ny Huvudtränare i Carlstad Crusaders damlag

Från Carlstad Crusaders
christian-forsman

Carlstad Crusaders Damlag får en ny huvudtränare och redan idag tar Christian Forsman över ansvaret för damerna. Daniel Juhlin som var huvudtränare och defensiv koordinator förra säsongen kommer att bli kvar i staben som defensiv koordinator men lämnar över huvudansvaret till Christian.

Christian har en lång erfarenhet inom Amerikansk fotboll och en gedigen historik i föreningen. Han var med i den talangfulla grupp juniorer som på tidigt 2000-tal var med och vann fem raka U19 SM-Guld och har efter det varit föreningen trogen som spelare. Det har radats upp både SM-Silver och SM-Guld hemma i prishyllan, närmare bestämt sex tycken av varje samt ett guld i EFAF cup 2003.

Debut som tränare på seniornivå skedde 2015 då Christian coachade runningbacks hos Örebro Black Knights damlag. Detta kröntes under 2016 med ett SM-Guld, det första som tränare, då ÖBK besegrade Arlanda Jets i finalen på Stockholm Stadion.

Under hösten har även Christian fått möjligheten att coacha i landslagssammanhang då han erbjöds att coacha runningsbacks i damlandslaget och de två landskamperna de spelat.

christian-forsmanNu kommer Christian att ta sin första position som Huvudtränare och kommer även ta rollen som offensiv koordinator. Större delen av coachingstaben från föregående år är intakt och Christian kommer inom kort presentera an full stab för damlaget.

-“Det känns riktigt kul att Christian har valt att ta detta ansvaret. Den historiken han har i föreningen och den erfarenheten av vad som krävs för att bli bäst är två saker som vi verkligen vill erbjuda våra damer. Sen att vi får en såpass rutinerad spelare att ta klivet över till tränarsidan är också något som vår förening mår mycket bra av.” säger Robert Sundberg, Klubbdirektör i Carlstad Crusaders.
Christian själv säger: “Jag ser fram emot denna utmaning med stor respekt och hoppas tillsammans med Daniel Juhlin samt övriga i staben kunna lyfta laget till ytterligare en nivå. Laget besitter mycket talang och innehåller flera landslags spelare, kan vi få upp antalet i gruppen så ser det riktigt bra ut! Jag är ivrig att få sätta igång arbetet och att få scripta ihop min egen playbook och plocka godbitar från alla dom system jag varit delaktig i under mina 15 år i både Superserien och Landslag. Målsättningen kommer att i första hand vara att ha ett bättre record än förra säsongen men också att nå lagets första slutspel. Tjejerna är igång med försäsongs träningen och lägger ner ett hårt jobb i gymmet vilket kommer ge oss den extra kraften i slutet av matcherna .