Marvels presenterar ny HC & OC – Duon Jósúason & Kamm

Från Göteborg Marvels

Göteborgs amerikanska fotbollslag, Göteborg Marvels, har ett nytt ledarteam klart för herrlaget. Det blir Sigurdur Josuason (HC) och Carl Kamm (OC) som kommer att leda herrlaget från 2017 och framåt.

Carl Kamm, Marvels nya OC
Carl Kamm, Marvels nya OC

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått uppdraget! Jag och Sigurdur (Josuason) har under en period diskuterat hur vi skulle kunna komma tillbaka till sporten, säger Marvels blivande OC Carl Kamm.

– När vi fick höra att det blivit en vakans i Göteborg Marvels efter att Markus Linderum tackat för sig satte vi ihop ett förslag om hur man kunde organisera klubben. Efter samtal med medlemmar i Marvels och ett möte om vår vision med styrelsen så fick vi klartecken på att köra, något vi ser väldigt mycket fram emot, säger Sigurdur Josuason.

Det är två för svensk amerikansk fotboll välbekanta ansikten som kommer att leda Marvels herrlag. Sigurdur Josuason inledde karriären som 16-åring i Alelyckan Sundevils 1991 och har både spelat och coachat både på den offensiva och defensiva sidan i Sveriges junior- och seniorlandslag samt i Göteborgs olika klubbar.

Carl Kamm började spela amerikansk fotboll som 11-åring i Göteborg på 90-talet och har en lång och framgångsrik karriär som spelare, men även som coach, bakom sig. Precis som Josuason har han erfarenhet från junior- och seniorlandslag på såväl offense som defense. Har spelat och coachat i Göteborg och i Tyresö Royal Crowns.

– Vi brukar skoja om att våra karriärer följt varandras ganska bra. Dessutom är vi mycket goda vänner som vill exakt samma sak, att ge Göteborg ett elitlag i amerikansk fotboll, säger Kamm. Vi är bra på att komplettera varandras kvaliteter.

Sigurður Jósúason, Marvels nytillträdde HC
Sigurður Jósúason, Marvels nytillträdde HC

Det är inte ovanligt att det i en programförklaring från en coach-stab handlar mycket om sportsliga mål. Det ska vinnas matcher och medaljer. Så är inte fallet med Josuason och Kamm när de förklarar sin vision.

– Det handlar om att göra saker i rätt ordning, att få en organisation och en kultur på plats i klubben. Vi vill absolut ta Marvels tillbaka till Superserien och då handlar vårt arbete om att bygga en organisation där vi är professionella i alla delar, säger Kamm.

– Jag har gjort resan med att som huvudtränare ta Marvels herrlag upp i Superserien, den erfarenheten har jag, säger Josuason. Men jag är även väldigt på det klara med vad som saknades när vi väl var där, det är den delen vi ska arbeta med att förändra. Amerikansk fotboll har inte den platsen, det utrymmet, i Göteborg den ska ha.

Josuason och Kamm kommer inte jobba ensamma med att leda Göteborg Marvels framåt och har en stab som sitter inne på enormt mycket erfarenhet och kunskap. Mer info och en ordentlig presentation av resterande stab kommer presenteras för spelarna först och därefter i ett pressläpp här.

– Vi är väldigt nöjda med att ha kunnat knyta till oss två så kompetenta coacher som Kamm och Josuason till föreningen och herrlaget, säger Marvels ordförande Jens Carlqvist.

– Att båda delar den vision som vi har för både herrlaget och föreningen i stort är såklart nått som vi är väldigt nöjda med. Samtidigt vill vi passa på att rikta ett stort tack till Markus Linderum och resterande tränare ifrån förra året som varit en stor och viktig del för fotbollen i Göteborg i många år. Utan honom och hans stab hade vi inte varit där vi är idag.