Mean Machines & Spartans ingår avtal

Från Jönköping Spartans

Sent under söndagskvällen blev det klart att Jönköping Spartans och Superserie-klubben Stockholm Mean Machines kommer att ingå ett gemensamt farmaravtal under säsongen 2017.

Redan i november stod det klart att tidigare Spartans-spelaren Marcus Jonsson skulle lämna Jönköpingsklubben för spel i högstaligan för Stockholm Mean Machines. En övergång som gav mersmak för ett fortsatt samarbete mellan klubbarna.
Det här känns väldigt rätt för oss. Även om vi är en relativt ung klubb så har vi kommit väldigt långt på väldigt kort tid. Stockholm har en lång tradition och en extremt stor portion erfarenhet av att bedriva en framgångsrik verksamhet, vilket känns inspirerande för oss, säger Spartans ordförande Fredrik Bengtsson.

160903 Amerikansk Fotboll, U19 Södra, Limhamn Griffins - Jönköping Spartans © Daniel Malmberg/Jkpg Sports Photo
© Daniel Malmberg/Jkpg Sports Photo

Farmaravtalet kommer att gälla herrlagen. Jönköping Spartans har under hösten och vintern dragit igång sin herrverksamhet, med en hel del spännande värvningar och nya spelare. Jönköping Spartans tror att detta samarbete kommer ge herrlaget och hela klubben en rejält knuff i rätt riktning.

Fredrik Pilbäck
Fredrik Pilbäck tillsammans med Marcus Jonsson

Förutom värvningen av Marcus Jonsson från Jönköping Spartans har Stockholm Mean Machines verkligen rustat inför där här säsongen. Med värvningar av både högprofilerade spelare som Svenska landslagets QB Anders Hermodsson och NFL-meriterade coacher som Leandro Veal med 7 säsonger bakom sig. Utöver detta är Stockholm Mean Machines en stor organisation med en ofantlig mängd kunskap och erfarenhet.

Det här samarbetet har alla möjligheter att bli väldigt lyckat. Vi har haft kontakt med Jönköping i olika ärenden. Läger, övergångar och vanliga seriematcher. Vid alla tillfällen har bemötandet varit proffesionellt, positivt och lösningsfokuserat. Båda föreningarna har liknande värdegrund med välutbildade ledare och förståelse för att utveckling får ta tid. Det skall blir enormt spännande att se vad vi kan lära av varandra, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines, om det nyskrivna avtalet.

Avtalet lagen emellan går ut på att spelare från den ena klubben kan vid behov förstärka den andra klubben till matcher under säsongen. Ett utbyte som kommer att gå åt båda hållen.

Stockholm Mean Machines spelar sin första match i Superserien 8 april borta mot Örebro Black Knights på Behrn Arena. Matchen kommer att TV-sändas i TV4 Sport.