STU Northside Bulls drar sig ur Superserien 2017

Från STU Northside Bulls

STU Northside Bulls har tagit beslutet att klubben inte har förutsättningar att spela i Superserien 2017 och drar sig därför ur serien.

Som tidigare presenterats har Bulls valt en väg att bygga laget på egna spelare utifrån en bred ungdomsverksamhet, därför att klubben tror det är långsiktigt bäst för klubben och för sporten i sin helhet.

Pga av generationsskifte, skador och att spelare blir rekryterade till andra klubbar har arbetet med att få ihop en trupp som kan spela i Superserien misslyckats. Truppen blir för liten i förhållande till nuvarande 30-manna-regel även om laget kan konkurrera med många lag. Styrelsen bedömer därför redan idag att 30-regeln inte kommer att kunna följas och konstaterar i vemod att klubben därför bör lämna Superserien.

En konsekvens av detta blir nu att Bulls väljer att starta om i division 1 Östra redan säsongen 2017 och intensifiera arbetet med att bygga upp en verksamhet enligt den inriktning som har presenterats tidigare med en satsning på att bygga upp en egen trupp från ungdomsverksamheten.