Crusadersimport aktuell för 49ers

Från Carlstad Crusaders

Carlstad Crusaders nyförvärv WR/DB Willie Tucker landade i Sverige i tosdags. Dock tog resan en oväntad vändning när Willies agent ringde på torsdagskvällen och meddelade att NFL laget San Francisco 49ers hade hört av sig och vill se honom på Cal Poly’s Pro Day den 27 mars.   

Willie TuckerWillie Tucker och Ben Eli landade i torsdags och spenderade helgen i Karlstad. Men Willie Tucker har redan lämnat Karlstad och åkt tillbaka till USA efter att fått ett samtal från sin agent sent på torsdag kväll. Agenten har en bra relation till NFL laget San Francisco 49ers nya coaching stab med Kyle Shanahan i spetsen och de vill träffa Willie i samband med hans alma mater Cal Poly och deras Pro day den 27 mars. På Pro day får spelare från college chansen att visa upp sig för ett antal NFL lag som vill se om de kan hitta talanger inför nästa års draft eller spelare som inte blivit draftade tidigare.

Detta gör att Carlstad Crusaders kan stå utan en av sina importer inom kort, Willie kommer få besked om hur han ligger till några dagar efter den 27 mars, och behöver ta ett beslut hur man ska gå vidare.

-“Vi skulle kunna ha is i magen och avvakta resultatet. Willie skulle faktiskt kunna komma tillbaka redan inför NEFL premiären, men han kan också vara förlorad för säsongen. DÅ måste vi ha en alternativ plan och det är den vi håller på att ta fram nu.” Säger Carlstad Crusaders Klubbdirektör Robert Sundberg och fortsätter. “Vi tittar på att ta in en spelare på ett try-out kontrakt, vi får sen ta beslutet om vi väljer att gå vidare med den spelaren eller om Willie kommer att vara tillgänglig. Vi har redan tagit fram en lista på potentiella spelare vi kollar på just nu. Det är extremt kul för Willie men naturligtvis olyckligt för oss att detta kommer nu när vi startar försäsongen.”

Carlstad Crusaders påbörjade sin försäsong igår och kommer att ha två camps under mars, det första redan nu till helgen, för att vara fullt förberedda inför NEFL premiären helgen 1-2 april.