SSH
SSD N
SSD S
League of Champions, Superserien Herr
Kris Weeks ersätter Ben Eli i Crusaders

Från Carlstad Crusaders

Nu har valet till den sista importspelaren gjorts av Carlstad Crusaders och valet föll på Kris Weeks, en offensiv linjespelare från Southern Methodist University (SMU) Mustangs från NCAA Div I. Han spelade High School football på Sachse High School för att 2011 bli rekryterad av SMU där han startade alla matcher de senaste tre åren varav som kapten de sista två.

Det är en reslig spelare på 196 cm och 141 kg som spelat på den offensiva linjen på SMU under sin collegekarriär där han sina sista två år fick äran att vara en av kaptenerna. Det är bland annat just ledaregenskaperna Carlstad Crusaders sökt i jakten på den sista importplatsen där Kris kommer få ett stort ansvar i den övrigt unga och talangfulla offensiva linjen man förfogar över.

Men det kommer inte enbart att bli spel på den offensiva linjen för Kris som också kommer att varvas in på den defensiva linjen. Där kommer han att stärka upp den redan idag högklassiga raden av spelare som laget förfogar över.

-“Det känns skönt att det äntligen löst sig med en ersättare för Ben Eli. Vi har haft en tuff period initialt med en del skador. Inte för att vi tappat jättemycket spets men vi har tidigt på säsongen fått snurra på få spelare. Nu har vi en match kvar mot Tyresö Royal Crowns innan vi får in både Alpha och Kris i laget. Det kommer lägligt nu när vi kommer gå in i en lite tuffare period med NEFL och toppmatcher i Superserien mot Örebro Black Knights och Uppsala 86ers.” säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg och fortsätter. “Vi tror att vi hittat en riktigt bra spelare och person, en som snabbt kan komma in i laget och spelsystemet och direkt kan komma in och bidra. Vi har sökt både en ledare på och av planen vilket jag tror vi hittat i Kris. Han representerar en fysisk spelstil och kommer med sin storlek passa in i vårt spel.”

Själv säger Kris så här om sin ankomst till Sverige och Carlstad Crusaders: -“Det är ett privilegium att bli signerad av Carlstad Crusaders och jag vill tacka Coach Tracey Gere för att jag får denna möjligheten. Det är tufft att vinna på denna höga nivå men Carlstad Crusaders har vunnit en hel del och jag är mycket exalterad att spela för ett så bra lag.”