Michael Cox Jr. juniorlandslagets nya QB

Detta är en artikel publicerad och skriven av den norska sidan för amerikanskfotboll: amerikanskfotball.tnfj.com och originalartikeln hittar du här.

 

Säg hej till svenkarnas nya juniorlandslags-QB: Michael Cox Jr.!

En svensk QB som Florida State, Clemson, West Virginia samt Rutgers har visat intresse för? Som har vunnit ett delstatsmästerskap i Florida som starter på high school? Säg hej till Michael Cox Jr. – född i Skövde men uppväxt i USA!

Den svensk-jamaicanska QBn är uttagen till Sveriges trupp som i juli skall möta Finland och Danmark i kvalet till nästa års VM. Till vardags spelar han high school-fotboll för Southridge high school i Miami efter en transfer från Sunset high school, som är en något mindre skola. Han har haft stora framgångar och skapat resultat på bägge skolor som startande QB.

Med 185 centimeter och runt 73 kilo är han definitivt ingen tungviktare, men det är inget fel på kastarmen, snabbheten och rörligheten. Om man är i Køpenhamn mellan 13-14 juli kan man stifta bekantskap med han innan han avslutar sitt sista år på high school. Han har troligen större press på sig i Southridge än under kvalet, då det handlar om framtida stipend på en FBS-skola, men också om att försvara fjolårets delstatsmästerskapstitel. I 2016 lyckades Southridge med en comeback i finalen regisserad av Cox genom en 72 yards TD-passning. Klarar de vinna två år på rad?

Hur Finland och Danmark hanterar den atletiska 17-åringen återstår att se, men det är inget tvivel om att svenskarna är glada över att ha hitta en talang som de stora FBS-skolorna i USA har ögonen på!