Guldcoachen stannar i Crusaders

Från Carlstad Crusaders

Efter att ha tagit Carlstad Crusaders till final i NEFL och Superserien har den offensiva koordinatorn Danny Mitchell och Carlstad Crusaders kommit överens att förlänga kontraktet över 2018. Dock återstår ett par praktiska detaljer för Danny att säkerställa hemma i USA, så därför har parterna skrivit ett så kallat Letter of Intent där man har klargjort intentionen för alla parter är att Danny kommer tillbaka till nästa säsong.

Danny kom högt rekommenderad till Carlstad Crusaders inför säsongen 2017 och hade trots sin ringa ålder en gedigen erfarenhet med sig i bagaget. Under hans första säsong har han etablerat ett av de bästa anfallen Carlstad Crusaders har haft vilket resulterade bland annat i en finalplats i NEFL som man tyvärr förlorade i övertid mot finska mästarna Helsinki Roosters.

I Superserien har man gått obesegrade genom grundserien och i lördags vann man SM-Semifinalen mot Uppsala 86ers klart med 47-23. Nu väntar Örebro Black Knights i finalen som spelas just i Örebro på Behrn arena på lördag kl 16:30.

Efter avslutad säsong åker Danny tillbaka till USA för att fortsätta coacha sitt Highschoollag och lösa en del praktiska saker men Danny kommer att komma tillbaka till Karlstad efter att Highschoolsäsongen är klar i USA.

-“Danny har under året växt in i laget och har gjort ett fantastiskt bra jobb med anfallet. Som person är han lugn och stabil vilket smittar av sig på alla spelare och ledare runt om honom. Han är en riktig Players Coach.” Säger klubbdirektören Robert Sundberg och fortsätter. “Ganska tidigt kändes det som vi hittat ett guldkort i Danny och dialogen har växt fram under säsongen. Med möjligheten för Danny att coacha på Highschool i USA under hösten och sedan komma hit under våren för att coacha hos oss gör att båda parter verkligen ville att detta skulle fortsätta även över nästa år. Vi har inte på många år haft samma offensiva koordinator två år i rad så detta get oss också en stabilitet för framtiden och bygga vidare på det spel vi har spelat i år, det är bara att se hur vårt försvar förbättrats med Tracey Gere vid rodret de två senaste åren.”

Själv säger Danny: -“Jag bara älskar att vara här i Karlstad. Staden är fantastisk, föreningen är helt suverän och grabbarna i laget har gjort att flytten från USA till Sverige har gått fantastiskt smidigt. För mig känns det väldigt tacksamt att laget vill ha tillbaka mig nästa år så nu är det bara småsaker kvar innan vi kan göra klart med allt.”