Juniorlandslaget klara för VM 2018!

Sveriges Juniorlandslag kan numera titulera sig EM-mästare efter att ha besegrat både Finland (61-30) och Danmark (26-14) i den trelagsturnering som gick av stapeln i Gentofte, Danmark 13-15 juli.

Grattis Sverige! JEM-guld 2017 Foto:Maria Schedin

Tack vare EM-guldet är Sverige klara för Junior VM 2018. Vart och när mästerskapet kommer att spelas och vilka som kommer stå för motståndet är ännu inte klart, men USA, Kanada, Japan, Mexiko, Danmark och Nya Zeeland samt ytterligare ett land kan vara troliga motståndare.


Under mästerskapet presenterade sig Sveriges nya QB Michael Cox Jr. för den europeiska publiken genom att springa för 250y i inledningsmatchen mot Danmark. Den svenskfödde 17-åringen har sedan 10 år tillbaka bott i USA men har, tack vare sitt svenska medborgarskap, möjligheten att representera Sverige både i EM och i kommande VM 2018.

Vill ni se samtliga av Sveriges matcher finns de vi länkarna nedan

Sverige vs. Finland

Sverige vs. Danmark (del 1)
Sverige vs. Danmark (del 2)