Inför U19 2017: Arlanda Jets

Snabbfakta om Arlanda Jets U19-lag

Placering 2016
Tog sig inte till slutspel.

Division
Östra

Spelschema
12/8 vs. STU Northside Bulls (14-14)
19/8 @ Tyresö Royal Crowns
26/8 @ Uppsala 86ers
23/9 vs. Stockholm Mean Machines

HC Remi Fritzell

Tränarstab
HC Remi Fritzell
”För tillfället står jag ensam med U19, men vi har gästats av coacher under den här veckan för att på bästa möjliga sätt kunna förbereda inför premiären. Nästa vecka väntar vi oss att en större styrka sätts.”
– HC Fritzell

Spelare i J-EM 2017
Martin Macarro, LB
Max Lövblad, OL
Kalle Hjerton, OL
Viktor Ekberg, QB
Robin Jutwreten, TE

Arlanda var in i det sista uträknade 2017 – alla rykten och inlägg pekade på att laget inte skulle komma till spel i år. Mycket glädjande visade detta sig vara fel, och Jets kommer även i år att delta i U19-spelet. Laget är förvisso tunt sett till antalet spelare, men högstanivån är hög och laget har en stark historia av att överraska när de är uträknade i juniorsammanhang. Vid denna artikels publicering så har Jets redan spelat sin premiär, och resultatet 14-14 mot ett STU som många tippar högt i serien, måste anses som en bra start. Det är säkert inte sista matchen i år som Arlanda gör livet surt för en favorittippad motståndare.

Robin Jutwreten

Vilka styrkor ser du på er roster, och ungefär hur många spelare har ni i dagsläget?
Vi har en stabil kärna av erfarna spelare. Truppen består mestadels av U19-spelare men förstärks av U17 och landar på cirka 25 spelare totalt. Majoriteten har spelat sedan 13-15 års ålder, men en lite skara rookies finns även i truppen. Vi har också några spelare som kommit tillbaka efter ett eller två års uppehåll från fotbollen.

Vilka profiler har ni i laget/spelare att hålla ögonen på lite extra? Några rookies/unga & okända som kan få genombrott i år?
Laget formas av flera playmakers och äss på linjen. Spelare att hålla koll på är Max Lövblad, Kalle Hjertton och Philip Marini som gjort stora insatser i herrlaget i år. Även Robin Jutwreten och Anton Norling som varit borta under en längre tid är tillbaka  och kommer att vara tongivande för laget. Ludwig Häggström är en tung spelare i den defensiva boxen.

Hur har er försäsong varit? Har ni haft spelare i seniorfotbollen? U17-killar som även spelar U19?
Försäsongen har egentligen pågått i åtta-nio månader i gymmet, med U17 och herrlaget. Men med en bristande närvaro under hela perioden så såg det ganska dåligt ut inför de sista veckorna innan seriestart. Ur askan så väcktes däremot intresset på nolltid och med bara fem gemensamma träningar på fem dagar så har laget gjort sig redo för säsong.

Vad kan vi förvänta oss att se för spelstil hos er (offensivt och defensivt)?
Defensivt strävar vi efter att spela aggressivt och fundamentalt. I anfallet blir det mer varierat för varje tillställning.

Vad tror ni om er serie i år? Vilka lag tror ni blir tuffa? Nivå på serien?
Eftersom vi vet så lite om dom andra lagen så är det svårt att spekulera. Det kommer att  bli spännande att se hur serien utvecklar sig.

Vilka är era sportsliga mål med årets säsong?
Spelarnas utveckling och att vinna varje match.

Vilka två lag tror du spelar final i höst?
Predators, Black Knights, Wolves och Mean Machines har jag hört går in med stora och starka trupper i år, men allt kan hända. Lite beroende på hur vår trupp utvecklas så kan ett wild card dyka upp!

Vi tackar HC Fritzell för att han tog sig tid att svara på frågorna, och önskar honom och hela Arlanda lycka till i en tuff och högintressant U19-östra.