Inför U19 2017: Carlstad Crusaders

Snabbfakta om Carlstad Crusaders U19-lag

Placering 2016
Nådde inte slutspel.

Division
Västra

Spelschema
12/8 vs. Karlskoga Wolves
19/8 @ Kristianstad Predators
26/8 @ Limhamn Griffins
16/9 @ Örebro Black Knights
23/9 vs. Göteborg Marvels

HC BD Kennedy

Tränarstab
HC/SPT BD Kennedy
DC Andreas Wennberg
OC/QB David Nyhlén
OL/DL Marco Gudding
WR Jacob Dahre
DB Marcus Persson

Spelare i J-EM 2017
Alex Gudding, LB
Anton Hyvönen, OL
Elias Rosenqvist, WR

Carlstad vann SM-guld med sitt U19-lag 2015, efter ett magiskt slutspel där man vann efter övertid borta mot Tyresö och sedan vände underläge med tre TD’s till vinst på hemmaplan i finalen. 2016 var mer av ett mellanår där man fick kämpa varje vecka och slutspel aldrig var riktigt nära. I år har man än en gång en lite tunn trupp, där merparten är i U17-ålder. Dessutom har man haft maximal otur med spelschemat – man möter all de tippade topplagen på bortaplan! Skall Crusaders ta sig till slutspel så kommer det krävas stordåd av spelare och coacher.

Vilka styrkor ser du på er roster, och ungefär hur många spelare har ni i dagsläget?
Vi har ett väldigt ungt lag, majoriteten av spelarna är U17-spelare. Vi har Oliver Skoglund, Joacim Persson och ett par till ”riktiga” U19 som spelat med A- eller U-lag under året. Vi har många unga spelare som vi väntar oss mycket av när vi bygger basen för ett starkt U19-program i klubben på lång sikt.

Alex Gudding

Vilka profiler har ni i laget/spelare att hålla ögonen på lite extra? Några rookies/unga & okända som kan få genombrott i år?
Alex Gudding är tillbaka med oss och kommer vara både en playmaker och en ledare på planen. Vi arbetar med att truppen skall fokusera på att vara vinnare, inte på att vinna ett mästerskap. Vi förväntar oss att spelarna tar till sig den mentaliteten och att deras individuella utveckling bidrar till lagets framgång och utveckling.

Hur har er försäsong varit? Har ni haft spelare i seniorfotbollen? U17-killar som även spelar U19?
U17 har spelat sin säsong och levererat solid fotboll. De som är födda 1998-99 har tränat och spelat med antingen A- eller U-laget. U17 avslutade sitt år med Dukes Tourney och har nu fullt fokus på U19-säsongen.

Vad kan vi förvänta oss att se för spelstil hos er (offensivt och defensivt)?
Eftersom så många i laget har spelat med U17 i år så kommer vi att använda samma system i U19 som de är vana vid från U17. Det gör klivet upp i U19 enklare och ger oss en chans att bli samspelta på kort tid. Dessutom kan vi då få en röd tråd igenom sektionerna i vad vi lär ut och hur vi spelar.

Vad tror ni om er serie i år? Vilka lag tror ni blir tuffa? Nivå på serien?
Vår serie blir bara tuffare för varje år. Varje match kommer bli en utmaning och det finns absolut mer än två lag som är bra nog att kunna ta sig till slutspel.

Vilka är era sportsliga mål med årets säsong?
Som sagt tidigare: ” fokusera på att vara vinnare, inte på att vinna ett mästerskap”. Gör vi det så bygger vi en bra grund för U19 långsiktigt.

Vilka två lag tror du spelar final i höst?
Självklart vill jag säga Carlstad som det ena finallaget, men tills motsatsen är bevisad vill jag hålla Uppsala och Kristianstad som favoriter. Det finns självklart flera andra lag där ute som kan gå hela vägen men Kristianstad har varit starka en längre tid. U19-fotbollen blir bättre för varje år och 2017 kommer att bli ett spännande år.

Vi tackar HC Kennedy för att han tog sig tid att svara på frågorna, och önskar honom och hela Carlstad lycka till i en tuff och högintressant U19-västra.