Inför U19 2017: Karlskoga Wolves

Snabbfakta om Karlskoga Wolves U19-lag

Placering 2016
Utslagna i semifinal

Division
Västra

Spelschema
12/8 @ Carlstad Crusaders
2/9 vs. Kristianstad Predators
9/9 @ Limhamn Griffins
16/9 vs. Göteborg Marvels
23/9 vs. Örebro Black Knights

HC Torgny Bergström

Tränarstab
HC/DC Torgny Bergström
OC/OL/DL Magnus Dahlin
Ass. OC/Skill Niklas Söderberg
Ass. DC Patrik Andersson
Fys. Niklas Westermark
”Till detta förväntar vi oss att flera av de erfarna seniorspelarna är med och stöttar på vissa positioner, tex Tobias Jatko och Richard Therus mfl. Erfarenheten måste väl sägas är coachstabens styrka och att vi jobbat länge med gruppen tillsammans.”
– Torgny Bergström om sin stab

Spelare i J-EM 2017
Albin Bergström, DB
Oskar Andersson, OL
Jonathan Gustafsson, RB

Karlskogas resa från ett division 2-lag som slogs för sin överlevnad till en av landets mest respekterade juniorföreningar är remarkabel. Redan förra året tog sig det talangfulla U19-laget till en semifinalplats, där blivande mästarna Uppsala blev för svåra. I år kan det bli en ännu bättre placering. Laget är fysiskt starkt, tufft och med en stark vinnarkultur. Västra serien är knallhård i år men Wolves är en av favoriterna att vinna serien.

Jonathan “G” Gustafsson

Vilka styrkor ser du på er roster, och ungefär hur många spelare har ni i dagsläget?
Vi räknar med en trupp på 25-30 spelare, beroende på hur många U17 som väljer att följa med upp. Styrkan med laget är, och har varit under hela deras juniortid, i grunden ett starkt springspel bakom en urstark offensiv linje och en tuff defensiv. Dessutom har vi många som har spelat tillsammans ända från första året i U15 och måste väl ses som mycket erfarna.

Vilka profiler har ni i laget/spelare att hålla ögonen på lite extra? Några rookies/unga & okända som kan få genombrott i år?
Laget har några av de mest omskrivna juniorspelarna i Sverige, som säkerligen kommer synas på planerna under hösten och som inte behöver någon närmare presentation. Några mer okända namn, som vi tror kommer få flera att höja på ögonbrynen är ett par killar som varit skadade och missade stora delar av förra säsongen. Oliver Andersson är en av dessa spelare, som slitit riktigt hårt i det tysta under offseason och kommit tillbaka till de sista matcherna med seniorlaget och där visat sig vara ett riktigt utropstecken som Fullback. Han är också användbar som Linebacker. Vi är också riktigt nyfikna på vad en kille som Mikael Rolkert kan prestera när han är frisk och hel.

Hur har er försäsong varit? Har ni haft spelare i seniorfotbollen? U17-killar som även spelar U19?
Försäsongen har vävts ihop med seniorlaget och de flesta av U19-spelarna har varit med en eller flera matcher där. De har därigenom spelat sig i form, men ändå matchats med en viss försiktighet där det behövts. Tolv U17-spelare erbjuds också plats i truppen.

Vad kan vi förvänta oss att se för spelstil hos er (offensivt och defensivt)?
Vi bygger vidare på samma spelbok som använts i seniorlaget i år, där vi kanske har passat mer än vad vi gjort oss kända för tidigare, och särskilt då försökt utveckla kortpassningsspelet.

Defensivt vill vi gärna hålla oss till ett zonförsvar med hårt tryck på motståndarens offensiva linje där vi kan spela rättvända in i det längsta. Vi kallar inte mycket blitzar och stunts, vi vill hålla oss till våra ansvarsområden så länge som möjligt.

Vad tror ni om er serie i år? Vilka lag tror ni blir tuffa? Nivå på serien?
Västra kommer säkerligen att bli ett getingbo i år där alla lag ser starka ut. Kristianstad och Örebro tror vi är de främsta utmanarna.

Vilka är era sportsliga mål med årets säsong?
Vi vill vara bättre än 2016.

Vilka två lag tror du spelar final i höst?
Kristianstad och Karlskoga.

Vi tackar HC Bergström för att han tog sig tid att svara på frågorna, och önskar honom och hela Karlskoga lycka till i en tuff och högintressant U19-västra.