Inför U19 2017: Kristianstad Predators

Snabbfakta om Kristianstad Predators U19-lag

Placering 2016
SM-silver

Division
Västra

Spelschema
19/8 vs. Carlstad Crusaders
27/8 vs. Örebro Black Knights
2/9 @ Karlskoga Wolves
9/9 vs. Göteborg Marvels
17/9 @ Limhamn Griffins

HC Jon Walker

Tränarstab
HC/OC/DC Jon Walker
OL/DL Bo Hermansson
LB Bengt Dahlberg

Spelare i J-EM 2017
Måns Kuntzi, LB

Kristianstad är alltid bra, och 2017 ser inte ut att vara ett undantag. Laget som tog silver 2016 är i mångt och mycket intakt och har ett års träning till under bältet. Predators har fyra raka finaler; guld 2013 och 2014 samt silver 2015 och 2016. Båda finalförlusterna kom i väldigt jämna och dramatiska matcher. Kan Predators ta sig till en femte final? Laget ser mycket starkt ut, men U19-västra är i år tuff och oviss.

Vilka styrkor ser du på er roster, och ungefär hur många spelare har ni i dagsläget?
Vi kommer ha en trupp på kring 30 spelare, huvuddelen av truppen från 2016 är kvar i U19.
Offensivt är vår styrka att vi är bra på att utnyttja ”space”. Svagheten är bristen på djup.
Defensivt är speed och förmågan att skapa turnovers vår styrka, men vi saknar en del i storlek på DL.

Måns Kuntzi

Vilka profiler har ni i laget/spelare att hålla ögonen på lite extra? Några rookies/unga & okända som kan få genombrott i år?
Vår QB Sebastian Jönsson är landets största playmaker. Han är väldigt smart och gör stora spel i alla faser av spelet. WR/DB Casper Forsman är mycket snabb och delar ut stora smällar som Safety, och är ett farligt ”deep threat” på offense. RB/LB Sahin Özgur är en väldigt stark bollbärare som sällan går ner vid första kontakt. LB Carl Johansson kommer vara vår startande MLB i år, han är smart, fysisk och atletisk nog att klara man-man försvar.

Bland nya ansikten kan nämnas WR/DB Jonas Öst, som gjorde avtryck redan förra året, som 16-åring. Han ger oss det djupa hot på utsidan som vi har saknat senaste åren. LB Måns Kuntzi missade hela förra säsongen med en fotskada. Han är stark, atletisk och en vass pass-rusher. LB Samuel Correa är bara 16 år, men redan en exceptionell tacklare med bra fotbollsinstinkter.

Hur har er försäsong varit? Har ni haft spelare i seniorfotbollen? U17-killar som även spelar U19?
Våren var bra för oss, de flesta 19-åringar har fått speltid med seniorlaget – speciellt våra OL-spelare. Alla fem av våra U19-OL startade minst en match i division 1. U17 hade en fin vår i sin serie och bidrar nu med det djup vi verkligen saknat de senaste åren i U19.

Vad kan vi förvänta oss att se för spelstil hos er (offensivt och defensivt)?
På offense är vi ett spread-zone lag och på defense är vi ett 3-front lag.

Vad tror ni om er serie i år? Vilka lag tror ni blir tuffa? Nivå på serien?
Västra serien kommer bli extremt tuff i år igen. Örebro och Karlskoga var två tuffa motståndare förra året, och de har stora delar av sina lag kvar till årets säsong. Jag vet att både Carlstad och Limhamn kommer med förbättrade lag jämfört med 2016. Göteborg är det lag jag vet minst om men min känsla är att de kommer ha tufft att tävla varje vecka i en så bra serie som U19-västra. Limhamnsmatcherna är tveklöst våra största rivalitetsmatcher.

Vilka är era sportsliga mål med årets säsong?
Avsluta jobbet!

Vilka två lag tror du spelar final i höst?
Jag tror på en final mellan Kristianstad och Tyresö.

Vi tackar HC Walker för att han tog sig tid att svara på frågorna, och önskar honom och hela Kristianstad lycka till i en tuff och högintressant U19-västra.