Inför U19 2017: Tyresö Royal Crowns

Snabbfakta om Tyresö Royal Crowns U19-lag

Placering 2016
Utslagna i semifinal

Division
Östra

Spelschema
19/8 vs. Arlanda Jets
27/8 vs. Linköping Raiders
3/9 @ STU Northside Bulls
9/9 vs. Stockholm Mean Machines
17/9 @ Uppsala 86ers

HC Mathias Andersson

Tränarstab
HC/DL Mathias Andersson
DC/DL Johan Moberg
OC/QB Leo Billgren
OL Johan Rauge
Ass. OL Henrik Petersson & Daniel Myrsten
”Alla positioner är inte tillsatta än, men stommen är OC Leo Billgren och DC Johan Moberg. Detta kryddas med ett antal coacher till, vi räknar med att ha en större tränarstab än förra året.”
-HC Andersson om staben 2017.

Spelare i J-EM 2017
Adam Bender, DL
Gustav Skeppner, RB

Tyresö har varit ett topplag så gott som varje år i U19 under 2000-talet, med ett par svagare år som undantag. Dock har man haft svårt att sätta pricken över i ett antal år. Senaste U19-guldet kom 2011, sedan dess har det blivit slutspel 2013, 2015 och 2016 – utan att plocka hem guldet. 2016 avgjordes U19-östra i sista omgången då Tyresö mötte Uppsala, även i år finns den möjligheten då lagen möts 17:e September i Uppsala.

Vilka styrkor ser du på er roster, och ungefär hur många spelare har ni i dagsläget?
Truppen i år är i likhet med förra året en grupp fylld med talang, dock är den tunnare än vad vi skulle önska. Förra året föll vi till stor del på bristande bredd när det dök upp skador i slutet av säsongen. Rekryteringsarbetet pågår för fullt. Relativt många från förra årets lag som tog sig till semifinal finns kvar, så erfarenhet finns det gott om.

Dennis Isberg

Vilka profiler har ni i laget/spelare att hålla ögonen på lite extra? Några rookies/unga & okända som kan få genombrott i år?
Jag tycker att alla ska hålla koll på vår QB Dennis Isberg som är en otroligt spektakulär spelare. Vidare har jag på känn att WR Kevin Börzei kommer att blomma ut i år och att Safety Marcus Rindmyr kommer att vara tongivande. Sist men inte minst får vi hålla ögonen på sistaårs junioren Linus Lindholm som nu genomfört ett fullt godkänt första år i Superserien.

Hur har er försäsong varit? Har ni haft spelare i seniorfotbollen? U17-killar som även spelar U19?
Försäsongen inleddes i Oktober med fysträning, den pågick fram till U17 startade sin säsong, därefter tränade U19 med seniorlaget och U17 för sig. Att få ihop laget i slutet av sommarlovet är inte det enklaste så de sista veckorna innan match är väldigt intensiva. Vi kör ett tvådagars camp veckan innan premiären hemma mot Arlanda.

Kevin Börzsei

Vad kan vi förvänta oss att se för spelstil hos er (offensivt och defensivt)?
Vi kommer både offensivt och defensivt att bjuda på explosiva spel, i synnerhet offense kommer att vara synnerligen högoktanigt. OC Billgren bygger vidare på sitt koncept, med en stark pass-attack som knappast kommer som en överraskning för någon. DC Moberg är ett mer okänt namn ute i fotbollssverige men har även han intressanta planer för sin lagdel.

Vad tror ni om er serie i år? Vilka lag tror ni blir tuffa? Nivå på serien?
Egentligen ingen aning. Jag förväntar mig att Uppsala kommer bjuda upp till dans, att STU blir ett hett derby och att matcherna mot Arlanda och SMM blir fysiska tillställningar. Det blir intressant att se hur Linköping utvecklats sedan förra året.

Vilka är era sportsliga mål med årets säsong?
Att ta oss till SM-finalen och utmana om guldet.

Vilka två lag tror du spelar final i höst?
Jag tror att det blir Karlskoga och Tyresö som gör upp om guldet!

Vi tackar HC Andersson för att han tog sig tid att svara på frågorna, och önskar honom och hela Tyresö lycka till i en tuff och högintressant U19-östra.