Inför U19 2017: Uppsala 86ers

Snabbfakta om Uppsala 86ers U19-lag

Placering 2016
SM-vinnare

Division
Östra

Spelschema
12/8 @ Linköping Raiders
26/8 vs. Arlanda Jets
2/9 @ Stockholm Mean Machines
10/9 vs. STU Northside Bulls
17/9 vs. Tyresö Royal Crowns

Tränarstab
HC/OC Acke Grünewald
DC Fredrik Hyttsten
OL Bill Marsh
DL/LB Sam Sjölund
DB Jay Stammers
Advisor Johan Sedin

HC Acke Grünewald

Spelare i J-EM 2017
Willjam Lempling, DB
Alexander Segerfeldt, DB
Gabriel Thornardsson, OL
Axel Alenius, WR

Uppsala är försvarande mästare, efter att hemma på Österängen besegrat Kristianstad Predators i en rafflande SM-final i höstas. Nu börjar resan mot att försvara sitt SM-guld, vilket är en svår men inte omöjlig uppgift för HC Grünewalds lag. Under 2016 hade man en både bred och fysiskt storväxt trupp som malde ner motståndarna. Det blir intressant att se om denna framgångsformel även gäller för 2017!

Vilka styrkor ser du på er roster, och ungefär hur många spelare har ni i dagsläget?
Vår trupp är mindre trupp än ifjol. Vi har många 98or som var med ifjol (ca 15st), men få 99or (ca 4st). Det är väldigt svårt att veta var årets trupp befinner sig. Vi ser bra ut på skill-positionerna, men är tunnare på linjerna. Coach Marsh får nog till en OL även i år!

Vilka profiler har ni i laget/spelare att hålla ögonen på lite extra? Några rookies/unga & okända som kan få genombrott i år?
Vi har en erfaren QB i Gustav Bowall, och bra WR i bland andra Axel Alenius och Andreas Normell. Andreas är en spelare som mycket väl kan bli ”årets rookie”. Vi får också tillbaka fjloårets RB-duo Sam Sadeghi och Ludvig Andersson – de två var avgörande i SM-finalen förra året. På defense är Alex Constantakis hjärtat, men även safeties Lukas Normell och Ludvig Andersson kan vara spelare att hålla ett extra öga på.

Hur har er försäsong varit? Har ni haft spelare i seniorfotbollen? U17-killar som även spelar U19?
Vi har tre spelare som varit uppe och känt på hetluften i Superserien. Vi plockar upp några från U17-laget, främst för att se och lära för framtiden.

Vad kan vi förvänta oss att se för spelstil hos er (offensivt och defensivt)?
”Smashmouth offense, stinging defense”.

Vad tror ni om er serie i år? Vilka lag tror ni blir tuffa? Nivå på serien?
Jag håller nog STU som favoriter i östra, men även TRC blir farliga. SMM är alltid tuffa och fysiska. Linköping har nu ett års erfarenhet och kommer vara bättre än 2016.

Vilka är era sportsliga mål med årets säsong?
Repeat.

Vilka två lag tror du spelar final i höst?
Uppsala och Kristianstad.

Vi tackar HC Günewald för att han tog sig tid att svara på frågorna, och önskar honom och hela Uppsala lycka till i en tuff och högintressant U19-östra.