SSH
SSD N
SSD S
Junior, Superserien Herr
Johan Sedin blir ny sportchef i Uppsala 86ers

Från Uppsala 86ers

Efter flera framgångsrika år som Sportchef och tidigare som headcoach och meriterad spelare, övergår Per Nilsen till rollen som Senior Advisor för Uppsala 86ers.

Ny sportchef för 86ers tillika ansvarig för NIU:t (Nationell Idrottsutbildning – Amerikansk fotboll) på Celsius skolan blir Johan Sedin, 49 år från Bälinge utanför Uppsala.
– Det är fantastiskt roligt att Johan kommer tillbaka till Uppsala 86ers. Och med honom som ansvarig för NIU:t på Celsiusskolan så kommer klubbens samarbete med skolan fördjupas, vilket vi också är glada för, säger Uppsala 86ers ordförande Martin Söderberg.
– NIU:t har funnits sedan 2006 då det gick en elev där. Nu är det närmare 25 och snart hoppas vi når maxantalet på 45 på skolan.

Så här uttalar sig Johan Sedin till 86ers hemsida:
– När 86ers erbjöd mig möjligheten att få jobba heltid med idrott så tog jag den direkt. Jag har länge jobbat som lärare och undervisat ungdomar i både Biologi, Naturkunskap och Entreprenörskap. Parallellt har jag i många år jobbat ideellt med både amerikansk fotboll och ishockey. Nu skall det bli fantastiskt kul att få koncentrera sig bara på idrotten och coachandet. Undervisningen av elever kommer fortgå men nu som lärare på NIU i Uppsala där jag kommer att undervisa i Specialidrott. Sen att få jobba med Uppsala 86ers som sportchef ska bli mycket spännande. Jag har varit med sedan hösten 1986 och kan klubben väldigt väl och att jag skulle få jobba med amerikansk fotboll som ett riktigt jobb hade jag aldrig trott 1986. Det här ska bli jättekul.

Johan har som sagt ett långt förflutet inom Uppsala 86ers där han började som spelare 1986.
Sedan dess har han varit positionscoach i omgångar i Uppsala 86ers. Men hans meritlista sträcker sig långt utanför 86ers ramar.
Han var headcoach för Superserielaget STU Northsida Bulls i tre år, förbundskapten för damlandslaget och herrlandslaget, delegationsledare för Studentlandslaget när Student-VM spelades i Uppsala 2014 mm.
Dessutom är han aktiv tränare i SK Iron i ishockey.
I Uppsala 86ers är han nu headcoach för U15-laget som spelar Dukes Tourney i Skövde i helgen.

Sin utbildning som lärare i Biologi, Kemi, Datakunskap och Naturkunskap på gymnasiet har Johan kompletterat med att gå Elittränarutbildningen på Bosön och bli legitimerad lärare i Specialidrott – amerikansk fotboll och ishockey.