SSH
SSD N
SSD S
Superserien Herr
Ännu en jämte flyttar söderut

Från Carlstad Crusaders

Arbetet med att bygga upp truppen för 2018 är i full gång och redan nu kan Carlstad Crusaders presentera ett första nyförvärv. Det är wide receiver Jacob Wallram som ansluter till laget och som kommer från Jämtland Republicans. Den Årebördige 20 åringen som mäter 191 cm och väger 88 kg började spela amerikansk fotboll i Jämtland Republicans för 5 år sedan. Men då Jämtland inte har något lag i Seriespel blev det ett år utan fotboll 2017.

Jacob Wallram

Jacob Wallram började sin karriär i Jämtland Republicans som 16 åring efter att ha spelat fotboll i 10 år och gjorde direkt ett intryck på dem amerikanska fotbollsplanen. Efter spel i Republicans U17 och U19 lag var Jacob nere på Carlstad Crusaders Training day under förra hösten och gjorde ett bra intryck på Carlstad Crusaders tränarstab. Efter avslutade gymnasiestudier i våras har nu Jacob sökt sig ner till Karlstad för att fortsätta sin amerikanska fotbollskarriär och parallellt plugga till Byggnadsingenjör på Karlstad Universitet, där han redan börjat den första årskursen.

“Riktigt kul att Jacob valde att flytta ner till Karlstad. Vi gillade vad vi såg på Training day förra året och har haft en dialog med Jacob sen dess. Han är en stor måltavla och en atletisk spelare som kommer att passa in bra både laget och spelsystemet.” Säger Robert Sundberg, klubbdirektör i Carlstad Crusaders och fortsätter. “Nu när Jacob är på plats från starten inför 2018 får han chansen att delta i hela off season programmet som startar den 2/10. Det ger honom alla möjligheter att fortsätta utvecklas och att på allvar vara med och slåss om platserna inför nästa säsong. Då André Holgård lämnar ser jag Jacob som en av utmanarna att ta över hans plats.”

Själv säger Jacob “Jag fick ett fantastiskt intryck av föreningen under förra årets Training Day, Carlstad Crusaders har Sveriges bästa fysprogram och en av de bästa coachningstaberna. Efter Training day har mina planer riktats för att kunna ta mig ner till Karlstad så fort som möjligt. Nu är jag här och det känns enormt inspirerande och det ska bli riktigt kul att komma igång med träningen snart. Målet är att försöka lära mig så mycket som det går av alla rutinerade spelare och tränare under off och pre-season och sedan göra vad som krävs för att försöka ta en startplats till säsongsstarten.”