Moe Kadkhodai förlänger ytterligare ett år

Från Uppsala 86ers

Under onsdagsförmiddagen blev det klart att Uppsala 86ers förlänger kontraktet med sin headcoach Moe Kadkhodai.
Säsongen 2017 blev inte som planerat för vårt Superserielag. Visserligen tog vi oss till semifinal men det var mycket som haltade. Men nu är utvärderingen av säsongen klar och vår nye sportchef Johan Sedin har föreslagit en organisation som styrelsen accepterat och som vi tror mycket på, säger Uppsala 86ers ordförande Martin Söderberg.

Man ska inte spela i den högsta serien om målsättningen sätts lägre än att kunna tampas med de bästa lagen. Och med den här nya organisationen ska vi kunna sikta på en ny SM-final 2018, tror Söderberg.

Headcoach Moe Kadkhodai

I den nya organisationen får Moe Kadkhodai rollen som headcoach med Henrik Green som assisterande coach. Som offensiva och defensiva koordinatorer blir det andra coacher där rekryteringen redan är på gång.

Moe och Henrik har arbetat fram en röd tråd och spelidé som jag tror mycket på. Vi ska nu knyta upp bra koordinatorer och flera positionscoacher och snart kunna presentera en komplett coachstab för spelartruppen. Men det var viktigt att vi fick klart med Moe och Henrik redan nu så att vår planering kan fortsätta, säger Johan Sedin.

Moe Kadkhodai är endast 30 år men har hunnit med flera år som coach i Uppsala 86ers efter en lång framgångsrik karriär som juniorlags coach i Arlanda Jets. Säsongen 2016 kastades Moe i ett sent skede in som headcoach i A-laget men tog ändå laget till SM-final.

Jag är väldigt glad över förtroendet att få fortsätta som headcoach i Uppsala 86ers. Den senaste säsongen gick inte som vi önskat men efter utvärderingen av säsongen vet vi vad vi ska ändra på och jag ser fram emot samarbetet med Henrik Green som assisterande headcoach och Johan Sedin som sportchef, säger Moe Kadkhodai.