“Svenskamerikanen” Stefan Galewski klar för Uppsala

Från Uppsala 86ers

Ett nyförvärv till nästa säsong är redan klart och det är Stefan Galewski, uppvuxen i Kalifornien med en amerikansk mor och svensk far. Stefan är 25 år och har tillbringat några somrar i Uppsala för studier på Uppsala Universitet. Nu flyttar han till Uppsala för att göra sin Mastersutbildning och göra comeback som amerikansk fotbollsspelare.

Ordförande Martin Söderberg & Stefan Galewski

“Vi har redan många nyckelspelare signade för nästa år. Men vi vet att vi måste stärka upp på en rad positioner. Och vi jobbar som bäst med det nu”, berättar Johan Sedin, Sportchef för Uppsala 86ers.

Efter fyra framgångsrika år på Scotts Valley High School och sedan fram till 2012 på San Jose State University, som både Tigh End och Linebacker så tog studierna över. Men nu är det dags att damma av skydden igen.

“Jag tycker jag har några år kvar som spelare”, säger Stefan Galewski som även kommer hjälpa till som coach i ungdomslagen.