Även Tyresö laddar om i division 1 2018

Från Tyresö Royal Crowns

Efter den tunga säsongen 2017 har föreningen arbetat med sikte på ett starkare och bättre Tyresö i 2018 års upplaga av Superserien.

Osäkerhet kring klubbens möjligheter att få vara kvar i Superserien, efter att ha brutit mot den så kallade “30-regeln”, har dock gjort lagbygget svårare än befarat. Ett spelarmöte i slutet av oktober gav styrelsen klart besked – truppen har inte den bredd som krävs för att genomföra spel i Superserien på ett säkert och produktivt sätt. Därmed har styrelsen tagit beslutet att meddela SAFF att Tyresö önskar spela i division ett under 2018.

Det är givetvis tråkigt att behöva lämna landets högsta serie, efter elva raka säsonger i finrummet. Klubben är dock fast besluten att bygga seniorverksamheten stark igen, via hårt arbete, kompetens och lokala talanger. Detta beslut skall ses som början på en spännande resa, inte slutet.