Göteborg Marvels tillbaka i Superserien!

Senast Göteborg spelade i Superserien var 2008 och efter ett par års ombyggnad kände alla i föreningen att det åter var dags att Göteborg skulle representeras i Superserien.

Carl Kamm, Göteborg Marvels OC

Ordförande Jens Carlqvist om beslutet och Göteborg i Superserien 2018;

”Vi har kämpat i många år för att inte bara få ihop laget och tränarstaben utan även en organisation och ungdomsverksamhet som kan stötta och utgöra grunden för ett elitsatsande herrlag.”

 

Arbetet på och utanför planen är sen ett par månader i full gång för att på bästa möjliga sett kunna möta denna utmaning. På planen fick föreningen ett fint kvitto på det senaste årets utveckling när inte mindre än sju spelare blev uttagna till landskampen mot Storbritannien hemma på Valhalla IP där även vår offensiva koordinator Carl Kamm var en del av träningsstaben.

Kamm om steget upp och utmaningen som nu står framför oss 2018;

”Det känns fantastiskt kul. Extra roligt är att få ge alla de spelare som kämpat hårt under flera år möjligheten att få spela på högsta nivån i Sverige.”

”Vi har så klart flera utmaningar både organisatoriska och spelmässigt. Spelmässigt tror jag den största utmaningen kommer vara att vänja sig vid tempot i SS och det fysiska spel som kommer med tempot. Det är också den roligaste utmaningen för det är något vi kan vänja dem vid på träning genom olika typer av kravställningar etc.”

Det var ett tag sen sist, känslan nu jämfört med då?

Sigurður Jósúason, Göteborg Marvels HC

Satsningen på att inte bara ta sig till Superserien utan också ha ett slagkraftigt lag i Superserien tog på allvar fart vid ungefär denna tid förra året när Sigurður Jósúason skrev på som ny huvudtränare. Sigurður med sin enorma erfarenhet i och utanför Göteborg är en av de största anledningarna till att vi redan efter ett år känner oss redo att ta detta kliv.