SSH
SSD N
SSD S
Superserien Herr
86ers rekryterar OC & DC internt

Från Uppsala 86ers

Otto Möller ny DC

Efter att startat förra säsongen som line-backer coach gick Otto Möller stegvis över till att kalla alla spel på defense.
Nu kommer Möller att ta över hela ansvaret av defense direkt från säsongsstart.
Möller är fostrad som fotbollsspelare i Arlanda Jets och spelade där som junior och senior sedan 2006. Till säsongen 2014 gick han till Uppsala 86ers som spelare.
Säsongen 2017 slutade Möller sin spelarkarriär och satsar nu fullt ut som coach.
Otto har en bra syn på hur fotboll skall spelas och han kommer att utveckla vårt försvar till det bättre, säger 86ers headcoach Moe Kadkhodai som därmed lämnar över sin uppgift som DC till Otto Möller.

Acke Grünewald åter i A-laget

Säsongen 2016 kom Acke Grünewald in i ett sent skede som offensiv koordinator i A-laget och var med att ta laget till SM-final där Carlstad Crusaders vann i den jämnaste finalen på länge.
Samma säsong vann han som headcoach SM-Guld för Uppsala 86ers U19-lag och utsågs till Årets Bästa Ungdomsledare vid Uppsala Idrottsgala.
Och nu är han tillbaka som OC i herrlaget.

– Otroligt kul att Acke kommer tillbaka till seniorlaget efter att ha jobbat bara med U19 senaste året. Acke har varit med länge och har stor erfarenhet av amerikansk fotboll i Sverige, säger 86ers sportchef Johan Sedin.
– Vi hoppas att med Acke kunna få ett offense som har en sund spelidé och med Ackes analytiska förmåga få en offensiv gameplan som håller mot alla lag.

Mer fakta om Acke Grünewald:
Spelade själv för Uppsala 86ers på 80- och 90-talet och var med och vann 2 SM Guld för Uppsala 1991 och 1992. Har flera landskamper på sin meritlista. Acke har även jobbat med Juniorlandslaget och IFAF World development team som coach.