SSH
SSD N
SSD S
Superserien Herr
Även Kierebinski sadlar om till coach

Från Uppsala 86ers

I sin senaste landskamp för Sverige i vinstmatchen mot Polen i september 2016 blev Gustav Kierebinski vald till matchens MVP.
Säsongen 2017 blev inte riktigt som planerat med skador som hindrade honom från spel i de flesta av 86ers matcher. Nu, med nyopererat knä, kliver Kierebinski in i en ny roll i 86ers; Coach för den defensiva linjen och även som special teams coach.

30-årige Kierebinski startade sin karriär i Stockholm Mean Machines 2005. Efter spel i tyska Cineplexx Blue Devils kom Kierebinski till Uppsala där han spelat med avbrott för skador och utlånad till Blue Devils för spel i Champions League, från 2012 till 2017.

Erfarenhet som coach fick han redan 2010 då han var assisterande DL-coach på Hardin Simmons University i USA.
– Det behöver inte sägas så mycket om Gustav. Alla som har något med fotboll att göra vet vem han är. Han är bland de bäste D-ends som någonsin spelat amerikansk fotboll i vårt avlånga land, säger Moe Kadkhodai, headcoach för Uppsala 86ers om sin nya coachkollega.
– Men han har jättestora skor att fylla då han tar över rollen efter Henrik Green som utan tvekan är en av Sveriges bästa fotbolls tränare. Men är det någon som kan klara det så är det just Gustav. Vi hoppas han kan tillföra den aggressivitet vi saknat i vårt lag, avslutar Kadkhodai.