SSH
SSD N
SSD S
League of Champions, Superserien Herr
Crusaders tar in förstärkning till den defensiva linjen

Från Carlstad Crusaders

Den första importen från USA har nu signerat sitt kontrakt och presenteras idag för allmänheten. Det är den defensiva linjen som får ett tillskott i form av Josh Hill som ansluter till laget i mars. Han kommer senast från Merrimack College, en Division II skola i Massachusetts, och är uppväxt i Connecticut där han spelade High School Football på Glastonbury Highschool. Han avslutade sin collegeutbildning under våren 2017 inom Sports medicine och har sedan dess coachat på Anna Maria College, en Division III skola i Massachusetts.

Josh är en stor och atletisk spelare på 190 cm och 128 kg som under sin combine sprang 40 yds på 4.7 sekunder. Hans karriär på Merrimack College är imponerande där han samlade på sig 173 tacklingar, varav 36 tacklingar var för förlust av yards, och 23 sacks under de 43 matcher han spelade där. Med 23 sacks ligger han även på andra plats i historien på Merrimack. Han var kapten och blev uttagen till All Conference laget de två sista åren på skolan.

Tidigare i sin karriär har Josh spelat på flera positioner, det ger honom ett brett register när han kommer till Carlstad Crusaders. Han inledde sin highschool karriär som QB innan han bytte position till WR och sen HB/TE. På college tog han klivet över till den defensiva sidan där han spelat både LB och DL. Han har ställt upp både inne på linjen men framförallt som defensive end och därifrån haft en fantastisk collegekarriär.

-“Josh har en fantastisk motor och en blick för spelet som vi blivit riktigt imponerade av. Han har en bred portfölj av moves, där han både använder styrka och teknik för att snabbt nå in i backfield.” Säger Robert Sundberg klubbdirektör i Carlstad Crusaders och fortsätter. “Det är en atlet som vi kommer ha nytta av på båda sidor av bollen men framförallt på den defensiva linjen där han med sin storlek och rörlighet kommer kunna spela både som defensiv tackle och defensive end. Hans spelförståelse är enorm och han kommer också hjälp till med coachningen i våra ungdomslag vilket är oerhört viktigt för oss. Vi ser verkligen fram emot att Josh kommer hit.”

Josh själv säger “Jag ser fram emot att komma till Carlstad Crusaders och en av Europas bästa organisationer. Jag älskar amerikansk fotboll och att nu få chansen att komma till Sverige och hjälpa laget till nya framgångar samt sprida min kunskap om idrotten till en ny generation amerikansk fotbollsspelare. Jag är riktigt exalterad över denna möjlighet och kan inte vänta på att det snart ska bli mars så jag får komma och träna med laget.”