SSH
SSD N
SSD S
League of Champions, Superserien Herr
Knight ansluter till korsriddarna

Från Carlstad Crusaders

Carlstad Crusaders förstärker laget till nästa säsong med ytterligare en spelare, en Fransksvensk riddare från Thonon Black Panthers. Det är den defensive spelaren Teo Knight som ansluter till laget i mars. Teo spelade linebacker med Thonon 2017 och var med att ta laget till Franska mästerskapsfinalen där de förlorade mot La Courneuve Flash med 40:44 samt till seger i European Football League (EFL).

Teo Knight är född i Katrineholm i Sverige, där delar av hans familj fortfarande bor, och har dubbla medborgarskap för Frankrike och Sverige. Han har med sin familj bott på flera ställen runt om i världen och vid 15 års ålder bodde han i Frankrike där han började spela amerikansk fotboll med Valence Sharks. Fotbollen har sen tagit honom till Kanada i två rundor innan han 2017 spelade med Franska topplaget Thonon Black Panthers där han var med att ta laget till finalen in Franska mästerskapen och spel i Europeiska ligan EFL. Det blev vinst i EFL men en förlust i Franska finalen mot La Courneuve Flash.

23 årige Teo har mest spelat linebacker och har med sina 175 cm och 95 kg en fysisk spelstil, snabba fötter samt bra fotbollsförståelse vilket gör honom till en intressant pjäs i huvudtränare Tracey Geres redan starka försvar. Han kan spela både på insidan och utsidan som linebacker samt ta klivet ner på linjen som defensiv end.

“Riktigt kul att Teo väljer att komma till oss i Carlstad Crusaders för att fortsätta sin fotbollskarriär.” Säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg och fortsätter. “Teo har en gedigen erfarenhet trots sina 23 år och passar riktigt bra in i vår fysiska spelstil. Hans mångsidighet ger vårt försvar en extra krydda då han kan ställa upp på flera positioner. Det ska blir intressant att se hur han utvecklas här hos oss med ledning av Tracey Gere.”

Själv säger Teo: “Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Sverige där jag kommer i från och att det är amerikansk fotboll som tar mig tillbaka, det känns som det var menat för mig att någon gång spela i mitt hemland. Jag ser detta som nästa steg i min fotbollskarriär och jag är riktigt laddad att komma till Carlstad Crusaders och att få vara en del av denna fantastiska organisation.”