SSH
SSD N
SSD S
Superserien Herr
Matthew Retzlaff klar för Stockholm Mean Machines

Från Stockholm Mean Machines

Stockholm Mean Machines har gjort klart med amerikanen Matthew Retzlaff. Matthew spelade sin collegefotboll på Southern Oregon University och ansluter till Superserielaget i februari.

Matthew Retzlaff kommer från en riktig fotbollsfamilj, och hans farfar spelade på college på Washington State åren 1939-41 och blev senare en framgångsrik tränare på high school-nivå.

Sin egen collegefotboll spelade Matthew på Southern Oregon University (SOU), en skola som spelar i Frontier Conference i NAIA, ett förbud med ofta mindre skolor än det mer kända NCAA. SOU blev mästare i NAIA 2014 och förlorade i finalen 2015.

Under sina år på Southern Oregon University utsågs Matthew Retzlaff till offensiv MVP både 2015 och 2016, till All-Conference fyra gånger och till NAIA All-American 2016. Som WR tog han totalt emot 247 passningar för 3 373 yards och 40 TD:s, vilket alla är skolrekord. Totalt stod han för 5 200 “all purpose” yards och 47 TD:s under sina fyra år på skolan.

Till säsongen 2018 ansluter Matthew Retzlaff till Stockholm Mean Machines Superserielag.

– Matt har en härlig spelstil. Rappa fötter, bra händer och läser spelet oerhört bra. Därutöver är Matt väldigt uppskattad på sidan av planen, en ledare som gärna hjälper yngre förmågor att bli bättre. Det skall bli oerhört roligt att få jobba med Matt, som ansluter till laget lagom till första lägret i mitten av februari, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att flytta till Stockholm, att spela för Mean Machines och lära mig mer om den svenska kulturen. Det ska bli spännande att få lära känna lagkamrater, tränare och alla människor runt laget, hälsar Matthew Retzlaff.