Mean Machines fick oväntat besök

Stockholm Mean Machines har gjort klart med Larenz Abston, en defensiv tackle boende i Stockholm med meriter från collegefotboll på Emporia State.

Larenz “Lucky” Abston var “All-State” när han spelade high school-fotboll i Iowa och spelade två är på  Emporia State University i Kansas, där han och laget under de åren vann 20 matcher och förlorade endast två i Mid-America Intercollegiate Athletics Association (MIAA) på Division II-nivå.

Hur kommer det sig att du hamnade i Stockholm?
– Jag flyttade hit för att flytta ihop med min svenska flickvän som är från Stockholm. Jag hade hört talas om Stockholm Mean Machines och när jag hörde om era öppna träningar så besökte jag en för att se hur det var. Och sedan blev jag kvar, mycket tack vare den familjära atmosfären och tränarstaben som jag tycker gör ett väldigt bra jobb.

Vad tror du att du kan bidra med till laget?
– Jag tror att jag kan bidra med erfarenhet från mina år med fotboll på college, och jag tror att jag också kan bidra med energi och passion till matcherna. Jag ser fram emot att få lära av tränarna och mina lagkamrater och känner mig redan som en del av Mean Machines-familjen!

– “Lucky” startade och var kapten på Emporia State, vilket borgar för kvalité. Hans erfarenhet från spel i en högre liga kommer hjälpa våra yngre spelare när det blir dags för de stora matcherna Han rör sig mjukt på fotbollsplanen och har en enorm känsla för spelet, med en härlig motor och grym inställning, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.