SSH
SSD N
SSD S
Superserien Herr
David Preiholt klar för Stockholm Mean Machines

Från Stockholm Mean Machines

Stockholm Mean Machines har gjort klart med WR David Preiholt från Göteborg Marvels.

23-åringe David Preiholt, som mäter 180 cm och väger 85 kg, inledde sin amerikanska fotbollskarriär i Västerås Roedeers, men det är i Göteborg Marvels som karriären har tagit fart. Under hans första år i seniorfotbollen med Marvels 2014 utsågs han direkt till “Rookie of the Year” i klubben.

2015 spelade David också med Carlstad Crusaders, som en del av värmlandsklubbens farmaravtal med Göteborg Marvels. Med Crusaders var David Preiholt det året med och vann Champions League i amerikansk fotboll när Carlstad besegrade serbiska Vukovi Beograd med 84-49 i finalen.

Under de två senaste åren har David Preiholt varit med och lett Göteborg Marvels till slutspel resp. seger i Division 1, och utsetts till både MVP i anfallet samt hederstiteln Mr Marvel. Under 2017 gjorde han också sina två första seniorlandskamper då han deltog både i höstens finnkamp på Grimsta IP och i träningslandskampen mot Storbritannien på Valhalla IP i Göteborg.

– Att få spela i Stockholm Mean Machines är en inspirerande ny utmaning för mig och jag ser stora möjligheter att fortsätta utvecklas som amerikansk fotbollsspelare i föreningen. Det här ska bli sjukt roligt och jag ser fram emot att bli en del av Mean Machines-familjen, säger David Preiholt.