John Lindgren återvänder till Carlstad Crusaders

Från Carlstad Crusaders

Inför 2017 kom den då 21 årige offensiva linjemannen John Lindgren till Carlstad Crusaders från STU Northside Bulls på lån för säsongen. STU hade inför året beslutat att ta klivet ner i division 1 och därför lånade Carlstad Crusaders John för att förstärka den offensiva linjen.

Men nu väljer den 187 cm långe och 128 kilo tunge talangfulle linjemannen att ta klivet permanent över till Carlstad Crusaders för ytterligare en säsong. Under 2017 tog John plats som center och styrde från sin plats den offensiva linjen. Han var där med och bidrog till en final i NEFL som man tyvärr förlorade i övertid mot Finska mästarna Helsinki Roosters men laget bärgade till slut SM-Guldet efter en övertygande vinst mot Örebro Black Knights, en final som spelades just i Örebro på Behrn Arena.

-“John kom till oss relativt sent på försäsongen men gick direkt in och visade att han var en spelare att räkna med. Han har alla kvaliteer att bli en av de bästa på sin position. Han har en bra storlek, en bra fysik och en aggressivitet fast samtidigt ett lugn som är som gjort för den positionen.” säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg och fortsätter. “Sen är John precis den killen som vi söker till laget, han är dedikerad, lojal och ger alltid 100%. Nu kommer han hit i god tid och ansluter till laget redan tidigt i februari så han kan vara med i slutet av vårt fysprogram innan vi går in i försäsongsträning i början av mars.”
Själv äger John så här om sin återkomst till Carlstad Crusaders: -“Jag är väldigt taggad på att få komma tillbaka till Carlstad Crusaders, att få vara med på resan mot ännu en säsong där vi ska kriga om ett SM-guld och att få vara med och spela mot lag från övriga Europa för att komma långt i NEFL.BD Kennedy är en fantastisk coach som jag är taggad på att få jobba med igen för att utvecklas mer som spelare. Jag är också glad att få komma tillbaka till killarna i laget, det är ett sjukt bra gäng och det kommer bli en rolig säsong!”