Svensk-fransos klar för Mean Machines

Från Stockholm Mean Machines

Fransk-svenske Axel Forsberg, en defensiv linjespelare med meriter från det franska landslaget, är klar för Stockholm Mean Machines.

Axel Forsberg började med amerikansk fotboll först som 17-åring i Aix-en-Provence Argonautes, ett lag som spelar Ligue Élite de Football Américain, den högsta serien för amerikansk fotboll i Frankrike, och under 2016 också deltog i BIG6 European Football League.

26-årige Axel Forsberg, 187 cm lång och 100 kg, med ett svenskt pass och släkt i Stockholm, har också meriter från att spelat universitetsfotboll i Kanada och har det senaste året ingått i den franska landslagstruppen – han fanns t.ex. med i den franska landslag som deltog i 2017 World Games i Polen.

– Axel är en fysisk spelare som påminner en hel del om vår islänning Nikulás Snær Magnússon i spelstil. En väldigt stark spelare med stor potential som kommer bli ännu bättre när tekniken på fotbollsplanen utvecklas än mer. Den defensiva linjen är en av våra styrkor och nu blir den lagdelen ännu starkare, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.