Uppsala värvar meriterad globetrotter

Med bara knappt tre månader kvar till säsongsstarten så är det äntligen klart med vem som tar över som quarterback i Uppsala 86ers.
– Det blir John Rock från Ohio som får det tunga ansvaret den här säsongen, avslöjar Acke Grünewald, offensiv koordinator i Uppsala 86ers. John spelade förra säsongen i Österrike och har tidigare spelat i såväl Tyskland, Frankrike, Danmark som Italien. Han känner väl till hur amerikansk fotboll spelas i Europa och det var viktigt för oss när vi valde honom. Han ser väldigt bra ut på film och hans tidigare coacher har bara gott att säga om honom.

Namn: John Rock
Klubb: Uppsala 86ers
Position: QB
Ålder: 28 år
Längd: 190 cm
Vikt: 93 kg
Tidigare klubbar:
2017: St Pölten Invaders, Österrike
2016: Fontenay-sous-bois Météores, Frankrike
2015: Albershausen Crusaders, Tyskland
2014: Bolzano Giants, Italien
2013: Triangle Razorbacks, Danmark
2012: Samsung Frankfurt Universe, Tyskland
2008-2011: Gardner-Webb University (Div-1 NCAA), North Carolina

Det är en erfaren spelare som ansluter till laget i början på mars. 28 år gammal har han inte bara en diger meritlista som spelare utan har även coachat på college i USA.
– Det är viktigt för oss att vi får hit en spelare som kan hjälpa till med utvecklingen av våra ungdomar. John verkar vara precis en sådan ledartyp vi behöver och förhoppningsvis så blir han kvar även säsongen 2019, säger Martin Söderberg, ordförande i 86ers.

Förutom John Rock så kommer ytterligare ett par importer till 86ers i mars.
– Vi håller i dagarna på att slutförhandla med ett par offensiva linjespelare som ska se till att John får den tid att passa bollen på som han behöver, berättar Acke Grünewald.