Ännu en defenseimport till Crusaders

Från Carlstad Crusaders

Nu fylls den andra platsen för USA importer för Carlstad Crusaders och det är en skillspelare som tar den. Den 188 cm långe och 95 kg tunge Defensiva backen Julius Rucker Jr kommer från Southern Oregon University som spelar i NAIA serien och har en gedigen karriär med sig i bagaget.

Julius påbörjade sin fotbollskarriär som 13-åring i Portland och efter att ha gått ut Westview High school, där han spelade både DB och QB med två All Conference utmärkelser för båda positionerna samt han spelade även WR, bar det av till NAIA laget Southern Oregon University.

På Southern Oregon lades fokus på den defensiva backpositionen och där utvecklades han till en av lagets defensiva stöttepelare. Han blev under sin tid där utsedd till NAIA All-American en gång och All-Conference två ggr samt bästa Defensiva spelare och Bästa Atlet i laget. Han var även med och vann NAIA National Championship och i den matchen blev han utsedd till bästa försvarare.

2015 ledde han laget i tacklingar med 109 st och under sin karriär på Southern Oregon samlade han på sig 221 solo, och 63 assisterande tacklingar, 4 forced fumbles, 7 interceptions och 22 pass breakups på 49 matcher under sina fyra år varav de sista tre som starter.

-“Det Julius kommer att bidra med framförallt är att han är en atlet, han kan spela på alla DB positioner och med hans bakgrund som både WR och QB gör att vi får ytterligare ett hot på anfallet.” säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg och fortsätter. “Han har en bra storlek och en snabbhet som få i Sverige kan vara med och tävla om. Det kan bli en lång säsong för oss och vi kommer möte de bästa lagen i Sverige och Europa om allt vill sig väl, då gäller det att vi är förberedda och att vi har spelare om kan göra det där lilla extra.”

Själv äger Julius så här om sin ankomst till Sverige och Carlstad Crusaders: -“Jag kunde inte känna sig mer välsignad och tacksam över denna möjlighet. Det är en känsla som jag inte kan beskriva och det är början på många positiva saker och förändringar i mitt liv. Jag är väldigt glad att spela för en organisation som Carlstad Crusaders. Organisationen har en bra kultur när det gäller att vinna och jag är glada att kunna spela för ett lag som utmanar i Sverige- och Europatoppen.”