Engelsk pass rush-specialist till mästarna

Från Carlstad Crusaders

Alex Haldane förstärker den defensiva linjen hos Carlstad Crusaders. Den brittiske defensive linjemannen mäter 185 cm och 105 kg och kommer senast från Hämeenlinna Huskies som spelar i Finska högstaligan. Han har också meriter från London Warriors som Carlstad Crusaders spelade mot i NEFL 2017 samt Brittiska landslaget.   

Den defensiva linjen i Carlstad Crusaders står inför ett generationsskifte där Alex Haldane förstärker tillsammans med redan klara amerikanen Josh Hill. På förlustsidan ser vi två trotjänare i Olof Flemström och Carl Romlin som båda avstår spel 2018 samt Simon Sandberg som är på College i USA. Den defensiva linjen har alltid varit ett signum i Carlstad Crusaders och med dessa två tillskott kommer vi fortsatt se en stark lagdel i det värmländska försvaret.

Alex har spelat fotboll sedan unga år då han 2006 började spela i London Warriors. Han har sedan dess representerat Storbritannien både i Junior- och Seniorlandslaget och vann Brittiska mästerskapet som junior 2008 samt senior 2013, 2014, 2015, 2016. 2016 blev han också utnämnd till årets defensiva spelare i Storbritannien.

-“Det känns riktigt roligt att en spelare av Alex kaliber kommer till oss och känner att han vill fortsätta utvecklas. Han har rutin och en bra motor samt spelar en fysisk fotboll vilket vi vill se av vår defensiva front.” säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg och fortsätter. “Då vi tappar några av våra framträdande spelare på just den positionen känns det bra att kunna knyta både Alex och Josh till oss. Det underlättar också i vårt val för den sista importplatsen där vi nu kan gå vidare och stärka laget inför en lång och tuff säsong.”

Själv äger Alex så här om sin ankomst till Sverige och Carlstad Crusaders: -“Möjligheten att spela för en organisation som Carlstad Crusaders är jag är både extremt tacksam för och något jag verkligen ser fram emot. Föreningens historia talar för sig själv, men attityden att man aldrig är nöjd och att man alltid ställer höga krav på spelare och tränare, tillsammans med möjligheten att utvecklas som spelare och tävla på en högre nivå av amerikansk fotboll är det som verkligen lockade mig till föreningen. Jag kan inte vänta med att gå på planen och hjälpa det här laget att vinna ytterligare en ring.”