Landslagsmeriterad coach tar över Predators damlag

Från Kristianstad Predators

Predators har nu gjort klart med vem som tar över som huvudtränare för damlaget under 2018, och det är ingen annan än Elina Kjellin!

Elina har en mycket bra och bred resumé och är ett stark namn i både på damsidan och i landslagssammanhang  i amerikansk fotboll.

Styrelsen är jätteglad och nöjd att vi har knutit Elina till Kristianstad Predators Damverksamhet. Vi tror mycket på de idéer och visioner som hon har, och vi kommer att ge henne så mycket support vi bara kan för att uppnå de målen hon har att bygga vår damverksamhet till Elitnivå.

Under de 2 år som klubben har haft damlag har vi jobbat hårt att få igång verksamhet, struktur och underlag. Predatorstjejerna fortsätter att bygga och bredda sin verksamhet.

Redan i år har Elina gjort en sammanslagning där Kristianstadtjejerna tillsammans med Limhamn Griffins kommer att bygga ett “Team Skåne“, som kommer att spela i Superserien Dam.

Målsättningen är att ge de nuvarande tjejerna matcherfarenhet innan Kristianstad Predators kommer till spel 2019 i egen regi.

Vi har fortfarande mycket arbete att göra på många fronter, men att ha huvudtränare Elina på plats underlättar. Hon håller ordning på det som sker på planen och styrelsen kan fokusera på att jobba på organisationen.

Elina har redan skapat en bra stab med Eric Bengtsson som OC, tillsammans med Frank Hilgers, Håkan Neumann och Henrik Källgren som assisterande tränare. Samtliga tränare har många års erfarenhet.

Bakgrund Elina Kjellin
Elina började spela amerikansk fotboll 2005 i Stockholm Mean Machines U16-lag och framstod snabbt som en talang som Defensiv back.

Elina har bl.a. fyra stycken SM-Guld på sin meritlista och fick så sent som 2014 utmärkelsen “Årets DB” i damligan.

Under sin landslagskarriär har Elina har deltagit i VM, EM och flertalet Finnkamper.

Som coach har Elina varit aktiv på en rad olika nivåer och föreningar, bland annat Stockholm Mean Machines, Hersby Hooligans och Carlberg Cavaliers.

Under 2016 blev hon den första kvinnliga coachen i Superserien då hon var en del av Northside Bulls coachstab. Elina är idag aktiv i det Svenska ungdomslaget sedan 2015 och nu som huvudtränare för Kristianstads Damlag.