Marvels värvar inhemskt inför återkomsten!


Senast Göteborg Marvels spelade i Superserien var 2008. Nu är de så åter dags igen och förra årets Division 1 mästare satsar både på spelarna i de egna ledet men ser sig även om både i och utanför Sverige efter dom sista pusselbitarna!
–  Just nu ser det väldigt lovande ut och vi jobbar hårt för att stärka upp laget på alla delar. Vi försöker helt enkelt bygga ett lag byggt på spelare vi tror kommer passa och kunna utvecklas under vår filosof och i vårt system. Säger Carl Kamm, offensiv koordinator.

SFN kan nu avslöja att tidigare utlandsproffset Joshua Akena, med ett förflutet i Arlanda Jets och Uppsala 86ers kommer till spel i Sverige och Göteborg kommande säsong.
Efter Superseriespel med Uppsala 86 senaste säsongen och dessförinnan en säsong Finska Wasa Royals 2016 lockade möjligheten med spel i Göteborg för honom. Joshua kan, med sin rutin, vara precis vad Göteborgs försvar behöver för att kunna bemästra ett betydligt bättre anfallsspel än vad division 1 lagen kunde bjuda på 2017.
Joshua är en spelare vi tror och hoppas att han kommer kunna fortsätta utvecklas hos oss men också få en tydlig ledarroll i försvaret. Vara den dominanta spelaren vi tror att han kan vara, tillsammans med våra andra spelare! Såsom Jacob Rosén, Tobias Asp m.fl. säger Göteborgs Carl Kamm.

Joshua har varit en tongivande linebacker i Superserien på senare år men har även representerat Sverige i diverse landslag sedan 14 års ålder.

Utöver Joshua har västkustklubben även knutit till sig ännu en svensk rutinerad spelare. Den offensiva linjemannen Olle Ryderg [tidigare Norberg] är även han klar för klubben kommande säsong!
Olle har spelat för både Stockholm Mean Machines och Tyresö Royal Crowns i Sverige men även hunnit med en vända på college i USA samt landslagsspel på både junior och seniornivå.

Olle har haft ett uppehåll från fotbollen de senaste åren på grund av en skada som nu läkt och nu är han redo att dra på skydden igen.
– Olle hade tidigare en problematisk fot som nu har läkt och han känner helt enkelt att han vill ge fotbollen ytterligare en chans. Sen är ju Olle fortfarande ung och frågar du mig finns det många mil kvar i den kroppen. Olle är en kulturbärare, något som kommer gynna våra yngre killar något enormt.  Säger Carl Kamm.

Joshua kommer bosätta sig i Göteborg i samband med klubbytet men Olle kommer bo var i Stockholm under säsongen.
– Ambitionen är givetvis att Olle ska vara med på alla matcher och som det ser ut nu ser jag ingen anledning till att han inte skulle vara det. Vi är flexibla i vår approach men ambitionen är att Olle kommer ned på måndagar de veckor vi har hemmamatch och träna med laget. De veckor vi har bortamatch i Stockholm så kommer vi ha en dialog om han antingen kommer direkt till match och tränar på egenhand eller om han kanske kan träna med Tyresö under veckan och sedan spela med oss.

Vår inställning är som sagt att vara lösningsorienterade och hitta den bästa vägen framåt för de spelare som vill spela med oss. Säger Carl avslutningsvis.