Nu återvänder von Tell till Djurgården

Från Djurgårdens IF

2016 spelade han försäsongen med Djurgården, men när säsongen drog igång valde han spel via farmaravtalet i Superserien och Stockholm Mean Machines. Nu är wide receivern tillbaka i klubben där han började, välkommen tillbaka Fredrik von Tell.

Jag är oerhört tacksam för att få komma tillbaka till Djurgården. För två säsonger var klubben generös nog att släppa mig när jag fick möjligheten att spela i Superserien, så nu känns det bra att kunna “betala tillbaka”.
– Fredrik von Tell

Säsongerna 2015 och 2016 mönstrade Djurgården breda receivergrupper som hade hög kvalité men saknade ibland udd. Med tillskotten av Thom Parks och Kalle Kluge 2017 fick laget två spelare som verkligen kunde sträcka ut försvaret. Nu lägger Djurgården till en stor och stark Fredrik von Tell till ekvationen.

Fredrik en stor måltavla. Han mäter 195 cm, är 95 kg tung och är förhållandevis snabb för sin storlek. Lägg där till säkra händer så har du en utmaning för samtliga försvar i division 1 östra 2018.

Att förstärka vår receiverkår med von Tell betyder otroligt mycket för vår offensiva sida av bollen men det betyder även mycket för vår defensiv. Fredrik är stor, stark, snabb med bra händer. Att få drilla vårt försvar mot den typen av spelare flera gånger i veckan kommer att göra oss alla bättre och självklart är det skönt att ha en sådan spelare i sitt lag när vi kommer till matchdag.
– Johan Rimm, defensive back coach

Med två säsonger bakom sig i landets högsta serie har von Tell varit en pusselbit i Stockholm Mean Machines nysattsning och har fångat bollar av såväl Zach Andersson (2016) och en av Sveriges bästa quaterbacks Anders Hermodsson (2017). Efter en stark rookiesäsong i superserien 2016 blev säsongen 2017 dock inte riktigt som han väntat sig.

Jag hade en ganska svag säsong personligen i Superserien, där glädjen till sporten försvann. Ännu en sådan säsong kändes ohållbart för mig, så jag började undersöka möjligheten att spela med Djurgården. I DIF AF finns en härlig stämning, med några riktigt sköna profiler. Det förenat med att klubben gör en seriös satsning gjorde att valet blev enkelt. Förhoppningsvis kommer DIF tillbaka till Superserien innan jag hunnit lägga skydden på hyllan.
– Fredrik von Tell