Peder Jungstedt klar för Stockholm Mean Machines

Från Stockholm Mean Machines

Stockholm Mean Machines har gjort klart med den defensiva backen Peder Jungstedt som närmast kommer från Örebro Black Knights.

För de som följt Superserien de senaste åren är Peder Jungstedt ett välbekant namn, och han har hört till en av Sveriges bästa defensiva backar under flera år. Han nominerades till Superseriens bästa defensiva back tre år i rad – 2010, 2011 och 2012 – och vann priset 2012.

2010 till 2014 var han lagkapten för det STU Northside Bulls som han spelat majoriteten av sin tid i Superserien med. 2017 spelade han dock för Örebro Black Knights. Peder Jungstedt har även spelat flera landskamper för Sverige, liksom för Sydney University och han har vunnit SM-guld i både flagg- och inomhusfotboll.

Välkommen Peder, varför blir det spel i Mean Machines under 2018?
– Jag valde Mean Machines på grund av satsningen föreningen gör, och att det ger mig chansen att spela hemma i Stockholm igen.

Vad är dina styrkor som du tar med dig till laget?
– Jag kan bidra med erfarenhet och en rejäl vinnarskalle ,samt en strävan efter att alltid utvecklas, något som hjälp mig väldigt mycket under min många år inom idrotten.

Vad tror du om säsongen 2018 för Stockholm Mean Machines?
– Jag tror det kan bli ett väldigt framgångsrikt år och kommer göra allt jag kan för att bidra till det.

– Peder är en duktig spelare och en härlig ledare. Hans kunskap och rutin kommer ge vårt defensiva bakfält ytterligare en dimension, och jag är väldigt glad över att Peder har valt att spela med oss under 2018!, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.