SSH
SSD N
SSD S
Women's World Football Games
Rapport från WWFG5: Sean Peyton & Thomas Larsson på besök

Onsdag

Nu börjar det på riktigt. Samling 9.30 i Saints mötesrum där vi träffade alla spelare och coacher. Headcoach Jim berättade om hans väg till att coacha am fotboll för damer och att han har flera gånger fått kämpa för göra det då många har sett ner på honom. Man får en känsla av att han är väldigt engagerad i det han gör.

Efter en bra introduktion av alla coacher så fick vi lite nya överraskningar.

På fredag ska vi nämligen få gå på NBA-matchen mellan New Orleans Pelicans och Miami Heat! Sjukt roligt att få uppleva en sån stor basketmatch!

Emma Bendorff & Teresia Keskitalo

En intressant del av vårt intromöte var att vi damspelare på lägret är i ett åldersspann som sträcker sig från 20 år upp till 50 år. Det är riktigt häftigt att flera spelare som är äldre än sig själv fortfarande håller igång med sporten och spelar på hög nivå. Jag själv blev mäkta inspirerad!

Efteråt samlas vi i våra positionsgrupper för att gå igenom dagen. Jag som har satt mig som runningback, har Coach Clay McKnight från South Carolina.

Det blev en lättare träningsdag med genomgång av våra springspel och kuddträning. För att få in spelen satt vi efteråt och pluggade tillsammans med vår nya vän Anna, eller Texas som hon kallas. Hon har bott i Texas i 10 år men nu flyttat tillbaka till Ungern som hon kommer ifrån.

Torsdag

Samling tillsammans till att börja med för att sedan ha gemensam uppvärmning. Efter det gick vi runningbacks igenom tillsammans med quarterbacksen våra spel, vilket visar sig att det tar lite tid att bli synkade.

Förbundskapten Thomas Larsson

Efter lunch och andra uppvärmningen så kommer en ny överraskning – Saints defensiva end Cameron Jordan hälsade på och snackade lite fotboll med oss. Han berättade att han är ett fan av Aaron Rodgers men tycker såklart Saints är det bästa laget med Mark Ingram och Drew Brees.

Fick äntligen ett litet snack också med Thomas Larsson, Sveriges damlandslags headcoach, som jag har sett gå runt här på campet. Han är här som shadowcoach, för att skugga vad som sker och inspireras av campet.

Fortsättningsvis fick vi äntligen utöva vad vi har lärt oss – våra spring/passpel i en mindre scrimmage med o-line och d-line med linebackers. Härligt att få smälla på även om det bara var thud-tacklingar, bara fånga upp och släppa.

Over and out för stunden! 

Josefin