Spartans tredje värvning från Superserien

Från Jönköping Spartans

Axel Gilbertzon spelade förra säsongen med Örebro Black Knights i Superserien. Nu har han skrivit på för Jönköping Spartans till säsongen 2018. Axel är en stor och tung, talangfull defensiv linjespelare med framtiden för sig.

Säsongen 2016 spelade Axel Gilbertzon i U19-serien tillsammans med sin hemmaklubb Linköping Raiders. Redan nästkommande säsong fick han erbjudande från Black Knights elitlag att spela i Superserien med dem. Förra säsongen var han alltså med att ta laget till ett ännu ett SM-silver på Behrn Arena.

Spelarprofil
Namn: Axel Gilbertzon
Ålder: 21 år
Bor: Linköping
Sysselsättning: Studerar
Position: DL
Längd: 192 cm
Vikt: 96 kg

Axel Gilbertzon & Fredrik Bengtsson, Sportchef

För sin egen utvecklings skull har nu alltså Axel Gilbertzon gått vidare i karriären till Jönköping Spartans för större möjlighet till att växa som spelare. Axel är en ung och lovande spelare som kommer göra stor skillnad i Spartans både på kort och lång sikt.
“Jag valde att byta till Spartans för att det är en framåtsträvande klubb med stor utvecklingspotential. Jag tror också att jag kan tillföra bra energi och kunskap till klubben.”, säger Axel Gilbertzon själv om sin övergång till Jönköping Spartans.
Förra säsongen var försvaret Spartans stora styrka och stundtals bar man hela laget på sina axlar. Ett riktigt bra försvar är grunden till ett vinnande lag när det kommer till amerikansk fotboll. Axel kommer ingå i defensiva koordinatorn Joakim Holmqvists lag under säsongen. Tillsammans med övriga nyförvärv som t.ex. Måns Svärd och Jacob Wesslén kommer Axel Gilbertzon fullända Spartans nya, och på pappret bättre, försvar inför säsongen 2018.
“Det känns extremt roligt att Axel skrivit på för oss. Han är en precis den typ av spelare vi behövde i årets defense. Med sin storlek och styrka kommer Axel stänga ner kanten från sin position som defensive end.”, säger Joakim Holmqvist, defensiv koordinator i Jönköping Spartans.