Ung linjetalang klar för Spartans

Från Jönköping Spartans

Sportchef Fredrik Bengtsson & Gabriel Jönsson

Jönköping Spartans framgångar på transfermarknaden inför säsongen är ännu inte över. Spartans har idag gjort klart med Gabriel Jönsson, 20, från Tyresö Royal Crowns.
“Gabbe” kommer från Linköping och spelade förra säsongen med Royal Crowns U19-lag i division Öst i U19-serien. Laget tog sig till slutspel, men åkte dessvärre ur mot Kristianstad Predators i semifinalen.
Säsongen 2016 spelade Gabriel Jönsson med sitt Linköping Raiders, när laget gjorde sin debutsäsong i U19-serien. Säsongen innan dess, 2015, gjorde Gabriel sin debutsäsong som spelare i U19-serien tillsammans med just Jönköping Spartans.

Den 192 cm långa och 120 kg tunga offensiva linjespelaren kommer alltså att göra seniordebut med Jönköping Spartans säsongen 2018. Gabriel Jönsson blir troligen den sista pusselbiten som värvas till Spartans offensiva lagdel om man ska tro klubbens sportchef.
“Det känns verkligen skönt att få in sista pusselbiten i anfallet. Gabriel är en extremt duktig ung spelare. Vi har haft en dialog med honom ett tag och försökt att värva honom till Jönköping. Efter lite turer fram och tillbaka kunde vi äntligen landa en övergång. Något vi självklart är glada för.”, säger Jönköping Spartans sportchef Fredrik Bengtsson.
Trots Spartans positiva debutsäsong förra säsongen hade man stundtals problem på just den offensiva linjen, något som bland annat Gabriel ska råda bot på till den kommande säsongen med sin storlek och erfarenhet.

“Gabriel är en ung spelare med framtiden framför sig. Vi tror enormt mycket på honom och han kommer på sikt bli en viktig spelare för oss i Jönköping Spartans, långt in i framtiden.”, avslutar Fredrik Bengtsson.
Jönköping spelar sin första match 6 maj mot Kristianstad Predators hemma på Rosenlunds IP i Jönköping.