Crusaders gör sig redo för ännu en NEFL-säsong

Från Carlstad Crusaders

Nu är det äntligen klart med upplägget för årets Europaspel för Carlstad Crusaders som i år kommer spela i NEFL, Northern European Football League. Turneringen spelas i gruppform där vinnaren av NEFL möter vinnaren i CEFL, Central European Football League, i en Superfinal.

Det blir samma upplägg i år som förra året i de Europeiska cuperna, en norr grupp  NEFL och en central grupp CEFL där vinnarna sedan möts i en Superfinal. NEFL lagen är detta året mästarna i fyra nationer, Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien.

Sverige representeras åter igen av Carlstad Crusaders som vann den svenska titeln för åttonde året i rad 2017 och är därmed kvalificerade till årets Europaspel. I Danmark är det Copenhagen Tower som får äran då de också som Danska mästare kvalificerat sig till NEFL. Towers som är ett välkänt lag för Carlstad Crusaders efter att ha mötts flertalet gånger de senaste åren där alltid Karlstadlaget gått vinnande ut striden.

Sen har vi två nya lag som tillkommer. Norska mästarna Oslo Vikings återinträder i Europeiskt spel efter några års frånvaro men de Norska mästarna har en gedigen säsong bakom sig och har satsat stort detta året för att få till ett slagkraftigt lag som ska klara av Europaspelet. Från Storbritannien är det dock ett helt nytt lag i form av Brittiska Mästarna Tamworth Phoenix som brutit den Londondominans som rått i landet de senaste åren då London Knights och London Blitz prenumererat på mästerskapstitlarna. Både Knights och Blitz har ställts mot Carlstad tidigare utan att lyckats vinna.

Här är spelschemat för Carlstad Crusaders:
Lördag 28/4 15:00 – Oslo Vikings vs Carlstad Crusaders
Lördag 12/5 18:00 – Tamworth Phoenix vs Carlstad Crusaders
Lördag 9/6 13:00 – Carlstad Crusaders vs Copenhagen Towers