Lasse Häkkinen lämnar över till Elias Gröön

Från SAFF

Elias Gröön & Elina Kjellin efter NM-guldet 2015

På grund av ändrade arbetsförhållanden kliver utmärkte Lasse Häkkinen av sitt uppdrag som offensiv linjetränare i juniorlandslaget. Tiden räcker inte alltid till och med det nya uppdraget behöver Lasse prioritera det som är viktigast, familjen.

Planeringen inför världsmästerskapen i Mexiko i sommar stannar inte av och Juniorlandslaget behövde inte lång tid på sig att fundera. Ungdomslandslagets duktige Elias Gröön lyfts nu upp ett steg och övertar rollen som offensiv linjetränare i Juniorlandslaget.

Elias började sin karriär i Stockholm Mean Machines 2006 och han har, förutom ett par år utomlands, varit klubben trogen sedan dess. Under de inledande åren var han också med och tog ett SM-guld. Han började som defensiv linjespelare, men har både klubb- och landslags erfarenhet på båda sidor av linjen. Det är dock på den offensiva sidan som han har mest erfarenhet och kunskap, både som spelare och coach.

Efter spel på Powell High School i Wyoming och två säsonger på City College of San Francisco så kom Elias åter hem för spel i Stockholm Mean Machines klubbdress. Gröön representerade Sverige i både EM, VM och NM med Juniorlandslaget och 2010 förärades han en plats i IFAF World Team. Han har även spelat landskamper med Herrlandslaget efter sin tid som junior.

Som coach har han ansvarat för både U13 och U15 i Stockholm Mean Machines under ett antal år. Från 2015 har han coachat den offensiva linjen i Ungdomslandslaget. Han har även hjälpt till att coacha på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala samt olika NIU elever på Sveriges gymnasieskolor för amerikansk fotboll. Från och med nu tar han alltså över efter Lasse Häkkinen som OL coach i Juniorlandslaget.