Norsk defensiv linjespelare förstärker Crusaders

Från Carlstad Crusaders

Petter Langdalen, en 21 årig talang från Oslo fortsätter karriären på andra sidan gränsen och ansluter till Carlstad Crusaders för spel 2018. Med sina 195 cm och 110 kg blir han ett starkt tillskott till den defensiva linjen.

Redan som 14-åring började han spela i Norska Lillestrøm Starfighters och det var på linjen han hamnade direkt, han spelade både på den offensiva och defensiva linjen de första åren innan han som 17-åring började spela med Oslo Vikings U19 lag och den permanenta platsen blev på försvaret.

Under 2015 fick han chansen i Norska landslaget och tog även en plats i Oslo Vikings A-lag innan han 2017 drabbades av en skada som gjorde att det inte blev något spel för Petter det året. Men nu är han tillbaka från skadeuppehållet och satsningen fortsätter alltså i Carlstad Crusaders.

-“Petter är en väldigt sympatiskt och lugn person som får en annan personlighet när han kliver ut på planen. Han har en bra fysik och en bra storlek vilket gör att han kommer bli väldigt användbar på vår defensiva linje.” säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg och fortsätter. “Trots sin unga ålder har han en hel del erfarenhet och vi kommer ge honom tid att växa in i sin roll i laget. Carlstad Crusaders har haft en tradition av bra defensiva linjer och trots att Olof Flemström och Carl Romlin inte kommer till spel i år känns det nu som vi har den personalen vi behöver för att fortsätta den traditionen.”

Själv äger Petter så här om sin ankomst till Sverige och Carlstad Crusaders: -“Att få spela med Carlstad Crusaders är en stor ära och jag är verkligen tacksam för denna möjlighet. Att få spela för en så etablerad organisation som Carlstad, är stort för vilken spelare som helst i Europa och jag var väldigt glad när de hörde av sig. Det är en förening som har har byggt upp en stor respekt genom åren och jag ser fram emot att fortsätta denna resan med mina nya lagkamrater här i Sverige.”