86ers värvar från Einherjar

För en dryg vecka sedan spelade Uppsala 86ers en träningsmatch mot Reykjavik Einherjar på Island. Det blev förlust i matchen men glada miner bland coacherna ändå.

– Vi lärde oss mycket av matchen. Vårt defense blev utspelat av Einherjar i första halvleken där deras receivrar överlistade oss gång på gång. I den andra halvleken såg det bättre ut, säger headcoach Moe Kadkohodai som inte kunde följa med till Island då familjen väntar utökning vilken dag som helst.

Namn: Vidar Önundarson
Ålder: 20 år
Vikt: 91 kg
Längd: 187 cm
Position: WR
Moderklubb: Reykjavik Einherjar

– Men bäst av allt är att deras främsta receiver, Vidar Önundarson, ansluter till Uppsala 86ers redan till den här veckans träningar.

Vidar Önundarson är bara 20 år men har redan hunnit med att spela i den tyska andraligan och har flera år bakom sig i Reykjavik Einherjar.

– Det här rör sig om en idrottsatlet som kunnat bli bra i vilken idrott som helst, säger Johan Sedin, sportchef i Uppsala, som kunde studera Vidar när han deltog i ett av Uppsala Minicamps i mars.

– Vi kan vara glada att han valde amerikansk fotboll.

Uppsala 86ers har fyra träningar kvar innan deras premiär i årets Superserie. De möter SM-finalisterna Örebro Black Knights på Österängen fredag den 13 april.

Men redan nu på fredag inleds Superserien där Stockholm Mean Machines tar emot Göteborg Marvels på Zinkensdamm. Och på lördag ser vi en repris av förra årets SM-final då Carlstad Crusaders gästar Örebro Black Knights på Behrn Arena.