Josh Dean – Crusaders ställföreträdande OC

Från Carlstad Crusaders

Under slutspelet kommer Carlstad Crusaders få hjälp av en gästcoach som stöd till anfallet. Josh Dean har just avslutat en spelarsejour i Italienska Ancona Dolphins där han spelade QB. När deras slutspelsäventyr tog slut passar den amerikanske spelaren på att ta en semester i Sverige och stötta laget inför det stundande slutspelet som gästcoach.

Danny Mitchell var påtänkt som offensiv koordinator för laget även i år då man efter förra säsongen skrev ett “letter of intent” att Danny skulle komma tillbaka inför 2018. Tyvärr för Carlstad Crusaders, men kul för Danny, så fick han ökat ansvar på sin Highschool i USA vilket ledde till att inte Danny kunde komma loss för att coacha i Karlstad under säsongen. Dock rekommenderade han Josh Dean som han spelat med och coachat i USA på Highschool.

Dock valde Josh att fortsätta sin spelarkarriär ytterligare ett år och signerade med Italienska Ancona Dolphis under året. Men klubben har hållit kontakten med Josh och när hans Ancona åkte ur Italienska slutspelet kom frågan upp om att gästcoacha hos Carlstad Crusaders. Nu kommer han att hjälpa QB Philip Juhlin att dirigera anfallet under det avslutande slutspelet.

Danny Mitchell & Josh Dean

Josh har varit i Europa och spelat i flera omgångar, först i Tyska Onsnabrück Tigers 2014 där han spelade QB under Danny Mitchell för att senare gå vidare till Calanda Broncos 2015 och 2016 där han blev Schweizisk mästare 2015 och nu 2018 i Ancona Dolphins.

När han inte har spelat i Europa har han coachat i USA, både som WR coach på Willamette College 2014-2105 där han själv spelade tidigare efter han gått ut Dana Hills Highshool och på El Modena High School 2016-2107. Under sin spelarkarriär på Willamette College ledde han bland annat 2012 sitt lag till det tredje bästa anfallet i Div III med 273 av 422 passningar (64.7%) för 3,345 yards och 34 touchdowns.

-“Riktigt kul att en kille som Josh vill jobba vidare i sin coachkarriär och att han väljer att lägga sin semester här i Karlstad och stötta vårt lag. Förhoppningsvis kan han vara med och bidra och samtidigt utvecklas i sin coachning.” Säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg.

Själv säger Josh så här om möjligheten: -“Jag hoppas att jag kan hjälpa laget på alla sätt som är möjligt för att fortsätta sin vinstresa och att jag kan bli en del av den fantastiska historien av coacher och spelare som varit en del av Carlstad Crusaders. Och jag vill rikta ett stort tack till föreningen, spelarna och alla supportrar som verkligen har fått mig att känna mig välkommen under den korta tid jag varit här.”