SSH
SSD N
SSD S
41
Superserien Herr
SLUT
20
Previews
Roster
Stats

CARLSTAD CRUSADERS

När: Lördagen 14 april 15:00
Vart:
Örsholmens IP, Karlstad

Då var det dags för hemmapremiär för Carlstad Crusaders i årets Superserie och det blir ett toppmöte då mesta mästarna och en av de främsta utmanarna för SM-Guldet i år Stockholm Mean Machines kommer på besök. Dock är det inte Tingvalla IP som matchen kommer spelas på då den sena våren gör att matchen flyttats till Örsholmens IP.

Denna kamp mellan dessa giganter har en lång historia då SMM gör sin 28:e säsong i högsta serien och är det enda laget som spelat samtliga år som Superserien har existerat, möter Carlstad Crusaders som gör sin 21:a säsong. Men i maratontabellen är rollerna omvända, förra året passerade Carlstad Crusaders de mesta mästarna (med sina elva guld mot Carlstad Crusaders åtta) och har till dags datum skrapat ihop 326 poäng och en överlägsen poängskillnad mot Stockholms 321 poäng.

Carlstad Crusaders ställs mot RB Emil Knutsson som leder Rushingligan efter första omgången med sina 143 yds och WR Matt Retzlaff som ligger trea i Recivingligan på 105 yds tillsammans med det farliga hotet Damien Scanella. Stockholms passförsvar imponerade stort i premiären då man höll nere Göterborg Marvels till en Passefficiency på endat 38,5% och tog 3 interceptions. 1

Game preview från Headoach Tracey Gere:

Nu är Crusaders “segertåg” tillbaka på rälsen, fast det var ganska skakigt i början av premiären mot Örebro Black Knights förra helgen. Nu hoppas vi att tåget försätter mot Stockholm Mean Machines i årets första hemmamatch.
Det var inte den bästa tänkbara inledningen på matchen i lördags. Vi misslyckades att konvertera ett fjärde och kort på egen planhalva och följde upp detta med några mindre bra spel på försvaret. Jag tror inte att Carlstad Crusaders låg i underläge i en enda svensk match under förra året. Till och med vår enda förlust mot Helsinki Rooster i NEFL var vi aldrig i underläge tills de vann matchen i övertid. Nu hände det knappt efter matchen hade hunnit börja.
Jag är stolt att laget höll ihop och kämpade till sig en vinst trots underläge och en del frustration. Vi drog på oss en del onödiga flaggor och spelade ibland orutinerat. Vi har mycket att jobba på och en lång väg att gå, men vi höll ihop och gjorde det som krävdes för att vinna matchen. Nu gäller det att blir bättre för varje dag som går.
Nästa chans blir mot gamla rivalen Stockholm Mean Machines. Stockholm har klättrat upp en bit för varje år och nu känns det som rivaliteten är igång igen vilket skulle vara otroligt roligt.
Stockholm har i år några riktigt vassa spelare på anfallet, inte minst Carlstad Crusaders föregående QB Anders Hermodsson. I vår match mot Örebro var vi riktigt dåliga med vårt försvar mot quarterbackens springspel och “scrambling”. Detta lägger vi mycket fokus på under veckan.
Vårt anfall drabbades av flera flaggor som var svårt att övervinna och vi saknade konsistens. Vi kämpade ändå ihop över 400 yards och 39 poäng med lite hjälp från en utmärkt och avgörande kick-off retur från Natal Melero. Vi kommer att behöva bli ännu bättre mot ett Stockholm Mean Machines lag som har ett farligt anfalls och special teams spel.
Anfall:
QB – Philip Juhlin
RB – Christian Forsman
WR – Marcus Johnsson
WR – Robin Juhlin
WR – Jacob Dahre
WR – Natal Melero
OL – Sebastian Johansson
OL – Niklas Johansson
OL – Marco Gudding
OL – Martin Thor
OL – John Lindgren
Försvar:
DL – Patrik Nyman
DL – Josh Hill
DL – Alex Haldane
DL – Daniel Juhlin
LB – Christian Kuylenstjerna
LB – Mattias Eriksson
DB – Victor Jonsson
DB – Josef Nguzo
DB – Julius Rucker Jr
DB – Martin Ullbrandt
DB – Hans Strömberg Frisk
Skador
LB – Teo Knight- Tveksam
DB – Viktor Lund – Ute
WR – Jacob Wallram – Ute

STOCKHOLM MEAN MACHINES

På lördag åker Stockholm Mean Machines till Värmland för en av säsongens tuffare bortamatcher när Carlstad Crusaders står för motståndet. Efter tretton raka förluster är det hög tid för ett trendbrott. Avspark på Örsholsholmens IP kl. 15

Både Stockholm Mean Machines och Carlstad Crusaders vann sina premiärer av Superserien Herr 2018 – Mean Machines med 30-22 hemma mot Göteborg Marvels och Crusaders med 39-32 borta mot Örebro Black Knights.

Så det är två obesegrade lag som möts på lördag, och det är också en match mellan de två giganterna inom den svenska amerikanska fotbollen. Stockholm Mean Machines dominerade de tidigare åren av Superserien, men på senare år har Carlstad Crusaders helt tagit över. Faktum är att Crusaders nu har besegrat Stockholm Mean Machines i hela 13 raka matcher – förutom sina 8 raka SM-guld.

– Carlstad borta är alltid en rolig match att spela! Det är ett tag sedan vi slog Crusaders, det börjar bli dags nu, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck inför matchen.

Man Machines åker till Karlstad med en 45-man stor trupp, som också denna vecka innehåller DL Alexander Lilja och WR Robin Miranda, två spelare från farmarklubben Upplands-Bro Broncos. Särskilt Lilja gjorde en bra insats i premiären mot Göteborg.

– Vi har även denna vecka varit tvungna att göra en cut efter träningen på onsdag kväll eftersom vi bara får byta om 45 spelare till match. Att angenämt problem, menar Fredrik Pilbäck.

Stockholms anfall spelade bra mot Marvels, om än med perioder av matchen där det inte klickade lika bra – mot Crusaders krävs det poäng de flesta gånger som laget har bollen. RB Emil Knutsson leder Superserien i rushing yards efter premiäromgången och ett effektivt springspel är ett bra sätt att hålla bollen borta från Carlstads anfall. Matthew Retzlaff visade direkt att han blir en stor tillgång och med Michael Sander på planen på lördag får Mean Machines ytterligare ett vasst anfallsvapen för QB Anders Hermodsson.

– Carlstads 32 insläppta poäng mot ett Örebro, som på papperet har tappat jämfört med 2017, låter nog som ljuv musik för coach Armstrong och anfallet, funderar Fredrik Pilbäck.

Stockholms försvar gjorde en bra match mot Marvels, där särskilt den defensiva linjen med Malcolm Engström och Jakob Gorecki i spetsen satte hårt tryckt mot gästernas QB, något de måste göra också mot Crusaders Philip Juhlin. Men försvaret släppte även till tre stora spel mot Marvels – som alla tre resulterade i TD:s – något som laget inte kommer ha råd med mot Crusaders. Carlstad gör alltid poäng, men kan Mean Machines återupprepa sina 3 interceptions från premiären så ökar segerchanserna markant.

Noterbart är  att matchen på lördag, med avspark. 15 inte spelas på Crusaders vanliga hemmaplan Tingvalla IP utan på mindre Örsholmens IP.

– Extra roligt med en match på konstgräs, det är ett underlag vi är vana vid, avslutar Fredrik Pilbäck.

PRELIMINÄRA STARTERS

QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Michael Sander
WR Marcus Jonsson
WR David Preiholt
T Carl Bäckström
G Marcel Fondak
C Anders Karlsson
G Larenz Abston
T Adam Fondak

DL Jakob Gorecki
DL Gogi Vasic
DL Noghor Jemide
DL Malcolm Engström
LB Pontus Westman
LB Trolle Geuna
DB Calle Göransson
DB Peder Jungstedt
DB Max Lindvall
DB Omar Fall
DB Mikael Rosendal

#FörnamnEfternamnPosLängdVikt
 
#FörnamnEfternamnPosLängdVikt
Statistiken kommer visas här så fort den är inrapporterad.

Comments are disabled.