SSH
SSD N
SSD S
26
Superserien Herr
SLUT
12
Previews
Roster
Stats

Live på C More

UPPSALA 86ERS

Så var det då äntligen dags för Uppsala 86ers att börja sin Superseriesäsong.

Första omgången gick redan förra helgen men då stod 86ers över. Så när förra årets SM-finalister, Örebro Black Knights, kommer till Österängens IP på fredag kväll så är det ett lag som Moe Kadkhodai, headcoach i Uppsala, kunnat studera utan och innan i veckan.

Örebro mötte i helgen som var fjolårsvinnarna Carlstad Crusaders i en match som Örebro länge såg ut att gå vinnande ur. Men Carlstad kom starkt på slutet av matchen och segersiffrorna 39-32 visar precis hur tajt matchen var. Till skillnad från förra årets SM-final där Crusaders dominerade stort och vann med 28-0.

  • Frågan är hur det gått om Örebros quarterback, Raleigh Yeldell, inte skadat sig i slutet av matchen, undrar coach Kadkhodai som har ganska klart för sig hur Örebro kommer spela på fredag.
  • Oavsett om Yeldell är frisk eller inte kan vi räkna med att de kommer springa mycket med bollen. De har många hot där, inte minst Tim Göransson som är ny i laget.

I Uppsala har det hänt en hel del under vintern. Ny QB i amerikanen John Rock och importer från Australien, Brendan Oswin och Jackson Broe, som båda spelar på O-line.

Även Vidar Önundarson från Island tillhör en av de mer långväga nyförvärven.
Stefan Galewski har levt i USA hela sitt liv men har en svensk pappa och är kanske det mest spektakulära nyförvärvet i truppen.

Men utöver ovanstående kvintett är det ytterligare tolv nya spelare i den totalt 41 man starka truppen coach Kadkhodai förfogar över.

  • Vi hade fler spelare i truppen förra året men det känns som om vi är bättre än vi var då. Och dessutom har vi tillgång till spelare från vårt farmarlag Arlanda Jets om det kniper.

Några härliga återkomster i laget är Filip Palmqvist som förra säsongen spelade i Tyskland.

Och även hypersnabbe Robert Wirsén som återhämtat sig efter en efterhängsen knäskada.

Uppsala kommer som det ser ut nu få ett väldigt annorlunda offense än förra säsongen. Då gick det mesta ut på att springa med bollen. I år kommer bollen färdas betydligt oftare i luften. Och det är många som krigar om platserna som receivrar.

På defense blir D-line mycket starkare med Filip Palmqvist tillbaka. Lite mer osäkert är det hur nya spelare hanterar linebacker positionerna. Det blir spännande att se.
Som defensiv back har bland annat Jamal Hussein gått över och det kan bli spännande då inte många tacklar hårdare än vad han gör.

Det har varit hektiska dagar på österängens IP senaste veckan. Omklädningsrum, ljudanläggning, internet, TV-torn, sekretariat mm har kommit på plats och ska användas för första gången vid matchen på fredag.
– För en vecka sedan var jag riktigt orolig om kommunen skulle hinna med allting. Men det verkar som om de har lyckats. Stor eloge till alla inblandade, säger Martin Söderberg, ordförande i Uppsala 86ers

Matchen spelas på fredag den 13 april kl 18:00 på Österängens IP i Uppsala.
Matchen kan även ses LIVE på C More och C More.se med sändningsstart 17:50.

Starters för Uppsala 86ers:

Offense:
11 – QB John Rock
8 – RB Alexander Wikström
10 – WR Gustav Bowall
12–  WR Natti Habte
15 – WR Mattias Gauthier
84 – WR Isac Vikman
75 – C Marcus Waldermark
67 – OL Rasmus Karlsson
70 – OL Fredrik Johansson
72 – OL Jackson Bro
77 – OL Brendan Oswin

Defense:
1 – DB Martin Cham
3 – DB Cristoffer Dessezar
5 – DB Jamal Hussein
21 – DB Nils-Fredrik Lindberg
39 – DB Edvin Raiend
2 – LB Stefan Galewski
92 – LB Robert Gavelin
24 – DL Fredrik Zetterlund
66 – DL Markus Selin
91 – DL Johan Markström
96 – DL Filip Palmqvist

Spelar troligen inte:
13 – LB Christoffer Nelin (skada)
33 – RB Andreas Lundström (skada)
44 – LB Sam Sjölund (bortrest)

ÖREBRO BLACK KNIGHTS

Örebro Black Knights kämpade hårt i sin första match för säsongen mot Carlstad Crusaders, men förlorade till sist vilket var en tung förlust i en tight match.

Örebro kommer till sin andra match med målet att hitta samma offensiva spel som vi gjorde under de tre första kvartarna av vår första match och att försöka bygga vårt defensiva spel på ” bend nut not break”. Special teams har varit en styrka för Örebro Black Knights under de senaste säsongerna, men under den första matchen förlorade de tre viktiga spel i ett avgörande läge.

Coach Fiddler ser fram emot den här veckans Friday Night Football och mötet med Uppsala 86ers.

” Friday Night Football skapar alltid en härlig atmosfär och vi brukar alltid ha tuffa och fysiska matcher mot Uppsala.  Jag förväntar mig att båda lagen kommer uppladdade och vi kommer att få kämpa  för att minimera så att vi inte gör några misstag. . Uppsala, precis som Örebro har många nya spelar i sitt lag och de är fortfarande lite anonyma efter att inte ha spelat än under säsongen.

ÖBK startande försvar
DL Cesar Hebel
DL Kevin Mellberg
DL Martin Jäppinen
DL Erik Törnblom
LB Josh Murphy
LB Filip Jönsson
LB Felix Järvela
DB Jonathan Armendariz
DB Johan Lindahl
DB Eric Murphy
DB Johannes Lindeus

ÖBK startande anfall
QB Raleigh Yeldell
RB Timmy Göransson
FB Johnny Grandin
WR Johannes Lindeus
WR Jimmy Palmborg
WR Karl Lind
OL Gustav Rydberg
OL Oscar Sundqvist
OL Sebastian Nilsson
OL Lucas Lavin
OL Hampus Palm

Osäkra
Raleigh Yeldell
Erik Törnblom
Gustav Rydberg

#FörnamnEfternamnPosLängdVikt
 
#FörnamnEfternamnPosLängdVikt
Statistiken kommer visas här så fort den är inrapporterad.

Comments are disabled.