SSH
SSD N
SSD S
28
Superserien Herr
SLUT
56
Previews
Roster
Stats

SÄNDS LIVE PÅ C MORE & SPORTKANALEN

STOCKHOLM MEAN MACHINES

Det var ett tag sedan sist, men på fredag kväll är det dags för fotboll på Zinken igen då Stockholm Mean Machines (2-2) tar emot regerande mästarna Carlstad Crusaders (4-0) i Superserien Herr. Avspark kl. 18 – varmt välkommen!

På fredag är det exakt tre veckor sedan Stockholm Mean Machines spelade sin senaste match i Superserien Herr 2018, en bitter förlust på bortplan mot Örebro Black Knights. Med förlusten står Mean Machines på två segrar och två förluster, vilket gör att laget ligger på en andraplats i tabellen.

Efter de 21 dagarnas vila och träning är det på fredag kväll dags för fotboll igen, liksom en ny chans att besegrade svenska mästarna Carlstad Crusaders!

När lagen möttes  i Carlstad i april förlorade Mean Machines med “bara” 21-40, ett steg framåt men fortfarande en förlust i en väldigt lång rad med förluster i följd. Carlstads förluster de senaste åren är inte många, och mot Stockholm har de varit obarmhärtiga.  Dags för trendbrott på fredag?

Stockholm kommer till matchen med seriens näst bästa anfall lett av trion QB Hermodsson/ RB Knutsson/ WR Retzlaff  och de ställs mot seriens bästa försvar, statistiskt sett.

Stockholms försvar hittas å sin sida på tredje plats i statstiken (av seriens fem lag) medan Carlstads anfall är överlägset bäst och har varit en väloljad maskin som i genomsnitt gör 44,5 poäng/match (jämfört med Stockholms 28,2 poäng/match).

För att bli bäst måste du besegrade de bästa, och det kommer inte bli lätt men på fredag finns chansen. Mean Machines har haft tre veckor på sig att träna sig i form och att finslipa taktiken mot gästerna Värmland.

Bland preliminära starters är amerikanen Larentz Abston tillbaka på den offensiva linjen och både Olli Nurmos och Jesper Gregersson gör premiär i startelvan i försvaret för säsongen.

På Zinkensdamms IP på fredag kväll utlovas solsken, fin fotboll och ett perfekt sätt att starta helgen Välkommen till Zinken , avspark kl. 18!

För den som inte kan se matchen på plats sänds den också på C More, sändningen startar kl. 17.50.

Preliminära starters

Preliminära starters

QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Damien Scanella
WR Michael Sander
WR Robin Gavelin Miranda
T Christoffer Kirk-Johansson
G Marcel Fondak
C Anders Faläng Karlsson
G Adam Fondak
T Larenz Abston

DL Jakob Gorecki
DL Gogi Vasic
DL Axel Forsberg
DL Malcolm Engström
LB Pontus Westman
LB Trolle Geuna
LB Olli Nurmos
DB Calle Henriksson
DB Peder Jungstedt
DB Omar Fall
DB Jesper Gregersson

CARLSTAD CRUSADERS

På fredag bär det av till Stockholm för Friday Night Football mot Mean Machines och det är ettan mot tvåan i serien som möts på bästa sändningstid på CMORE. Vi kommer också få se ett nygammalt ansikte på Carlstad Crusaders anfallslinje då Daniel Holmgren åter kliver in i hetluften.

Vi börjar närma oss halvtid för årets säsong då Carlstad Crusaders kommer spela sin sjunde match för året och serien vänder i Superserien och vi ställs mot Stockholm Mean Machines för andra gången i år. Ett Stockholm som visade framfötterna redan i första mötet där man efter en trevande inledning spelade upp sig under matchen.

Tittar vi i den sammanställda lagstatistiken ligger Carlstad Crusaders i toppen av de flesta kategorierna, men tittar vi istället på den individuella statistiken ser vi flera SMM spelare högt på listorna. RB Emil Knutsson 383 yds på 71 försök och 2 TDs, WR Matt Retzlaf har 518 yds i luften på 33 mottagningar och 6 TDs och Anders Hermodsson har 58/100 passningar för 924 yds med 8 TDs och 5 Interceptions.

Försvarets leds av mittlåset i form av LBs Pontus Westman (35 tacklingar) och Genua Trolle (23 tacklingar) men också den explosive DL spelaren Malcolm Engström om leder sackligan på 3 st.

Game preview från Headoach Tracey Gere:
Denna vecka möter Carlstad Crusaders rivalen Stockholm Mean Machines på bortaplan. Matchen sänds live på CMOREs “Friday Night Football”. Detta är andra matchen mot Stockholm Mean Machines för i år. Resultatet i första matchen blev 41-20 till Crusaders. Matchen var i princip avgjord i andra kvarten. Men Mean Machines fick igång sitt anfall i tredje kvarten och visade att dem kan vara farliga och har haft ett par bye weeks att sätta ihop laget ännu mer.

Det har varit en kamp för oss att ersätta DL spelare som lämnade laget efter förra året och i första matchen spelade vi med flera LB’s istället. Stockholm lyckades ibland då att “go big” och flytta på oss i mitten. Vi ska försöka bli bättre på detta i denna matchen.V i hade mycket framgång med anfallet, framförallt i andra kvarten. Markus Jonsson, årets WR i superserien 2017, fick lämna matchen med en höft skada och han har inte spelat sedan dess. Han är nära att komma tillbaka vilket skulle vara en stor lyft i anfallet. Back-up QB David Nylen har dock varit väldigt produktiv som hans ersättare.

Denna match kommer att bli en stor mentala utmaning efter  helgens match i Birmingham. Resan var slitsamt och det är en kortvecka med Friday Night Football. Det börjar bli även några viktiga spelare som saknas på grund av skador och annat. Men vi får ett lyft av Daniel Holmgren som kliver in på den offensiva linjen som har drabbats av några skador.

Anfall
QB – Philip Juhlin
RB – Christian Forsman
WR – Jacob Dahre
WR – Robin Juhlin
WR – David Nyhlén
WR – Daniel Karlsson
OL – Sebastian Johansson
OL – Niklas Johansson
OL – Marco Gudding
OL – Martin Thor
OL – Daniel Holmgren

Försvar
DL – Josh Hill
DL – Patrik Nyman
DL – Teo Knight
DL – Michael Henriksson
LB – Christian Kuylenstjerna
LB – Mattias Eriksson
DB – Victor Jonsson
DB – Isak Brander
DB – Julius Rucker Jr
DB – Hans Frisk Strömberg
DB – Martin Ullbrandt

Ej
DL – Alex Haldane – Trolig
WR – Marcus Johnsson – Trolig
DB – Josef Nguzo – Ute
LB – Daniel Juhlin – Ute
OL – Isak Gustafsson – Ute
OL – John Lindgren – Ute
RB – Gustav Nyhlén – Ute
WR – Natal Melero – Ute
WR – Jacob Wallram – Ute

#FörnamnEfternamnPosLängdVikt
 
#FörnamnEfternamnPosLängdVikt
Statistiken kommer visas här så fort den är inrapporterad.

Comments are disabled.